Sanader: Nemam ništa s tim

6.2.2010.
16:12
VOYO logo

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/06/0094006.html?pos=n1Bivši premijer Ivo Sanader priopćio je kako nema nikakve veze s bilo kakvim poslovima u vezi s Podravkom, OTP bankom, MOL-om i Inom.

"Nisam u vezi s tim sudjelovao ni u kakvim razgovorima niti sam za takve moguće razgovore znao. Riječ je o prljavoj insinuaciji koju odlučno odbacujem", stoji u Sanaderovom kratkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec danas je, reagirajući na tekstove u dijelu medija, izjavio kako mu nije poznat sadržaj ugovora između OTP banke i Podravke, da nije upoznat s odnosima MOL-a i te banke te je u potpunosti odbacio tvrdnje o povezanosti pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke.

U dijelu medija danas je objavljeno da postoji povezanost pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke. Kaže se da je MOL u OTP banku deponirao 34 milijun eura za provedbu operacije Spice, tj. za navodni pokušaj Podravkinih menadžera preuzimanja tvrtke te da jamstvo nisu bile samo dionice Podravke nego i Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je objavljeno da se u studenome 2009. u Budimpešti održao sastanak na kojemu su bivši premijer Sanader i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec navodno razgovarali s čelnicima MOL-a.

"Vlada nije donijela takvu odluku", rekla je premijerka. Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić izjavio je da je vidio ugovor između OTP banke i Podravke, ali ga zbog tajnosti dokumenta nije želio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je bilo očito i prije jest da je MOL dobio upravljačka prava kao da ima 51 posto, a zapravo ih nema, rekao je Jurčić za HTV.

Smatra da to nije bilo u skladu s MOL-ovim udjelom u Ini i upravljačkim pravima, što ne mora biti problem, ako je ugovor tako složen. No, nije bilo logično prema načinu na koji je preuzimana Ina, rekao je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo