Sanader: HRT radi prljav posao, širi stupidne klevete

Ivo Sanader je demantirao navode Gordana Malića i nazvao ih 'stupidnim klevetama'. Razmišlja o tužbi protiv HRT-a jer 'radi prljav posao'.

17.12.2009.
15:00
VOYO logo

Novinar Gordan Malić prezentirao je sinoć u emisiji Otvoreno dokumente koji, navodno, dokazuju da je bivši premijer Ivo Sanader od Hypo banke primio proviziju od 800 tisuća njemačkih maraka. Malić je kazao kako je tajna služba instruirala Sanadera ''kako dalje''.

arti-200912160605006Odbjegli premijer i počasni predsjednik HDZ-a reagirao je na te navode demantijem koji prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S gnušanjem odbacujem navode novinara EPH Gordana Malića iznesene u dosad neviđenom, nedemokratskom, neprofesionalnom i huškačkom scenariju u emisiji Otvoreno.

To je nastavak kampanje koju EPH već neko vrijeme vodi protiv mene i HDZ-a unoseći razdor u stranku putem difamacija i kleveta. Želim izvijestiti javnost da ću bez obzira na ove napade i klevete dati svoje mišljenje o onom dijelu poslovanja EPH za koje sam upitan od Pavićevih poslovnih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako pozivam vijeće HRT-a i Hrvatsko novinarsko društvo da se očituju o ovom slučaju u kojemu se nije dalo prilike da onaj o kome se govori iznese svoje mišljenje.

U toj je emisiji, nadalje, prijeđena svaka normalna granica. Nije riječ ni o kakvom novom dokumentu, nego o bezvrijednom papiru koji kruži Hrvatskom već desetak godina i koji je već bio demantiran u Feralu od strane Ante Nobila, ondašnjeg odvjetnika M. Kutle. Isto tako je i DORH te tobožnje dokaze o tobožnjoj mojoj proviziji davno odbacilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj apsurdnosti ovo podsjeća na onu stupidnu klevetu koja se iz istih krugova pojavila prije izbora 2007. Tada je bilo plasirano da smo ja i HDZ sakrili 20 tona zlata, DORH je i to odbacio. Tražit ću od odvjetnika da se ispita moguća tužba. Novinar EPH Malić i voditeljica Otvorenog služili su se relativizirajućim izrazima, znajući da iznose klevete, što je još jedan dokaz da su bili svjesni u koji su se prljavi posao upustili. Sukladno Zakonu o medijima tražim od HRT-a da ovo priopćenje objavi u svojim informativnim emisijama", navodi u demantiju počasni predsjednik HDZ-a.

Upitali smo šefa Europapress Holdinga o kakvom to mišljenju o poslovanju EPH govori Sanader, a on nam je odgovorio: 'Nemam pojma'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam i nemam komentara', kazao nam je Ninoslav Pavić. Podsjetimo, u studenom je Sanader u Essenu po Pavićevim tvrdnjama popio kavu u zgradi medijske grupe WAZ, koja je suvlasnik EPH.

Prethodni članci:

arti-200912160722006 arti-200912170086006 arti-200912150451006 arti-200912160089006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo