prazne klupe /

Samo tri posto učenika vratit će se u školu: 'Voljela bi ih vidjeti prije ljeta da vidim koliko znaju'

Neizvjesnost je ono što stvara nelagodu i djeci i roditeljima ali i učiteljima

10.5.2020.
22:10
VOYO logo

Od 157 tisuća učenika nižih razreda u školu će sutra doći njih oko 3 posto, ostalih 97% ostaju doma uz televiziju i uz online nastavu. Kako objasniti djeci zašto jedni smiju u školu, a drugi ne, tko je zbunjeniji - roditelji, učenici ili učitelji?

Štrajk pa pandemija

Škole je prvo ispraznio štrajk, a onda pandemija koronavirusa. Nakon 8 tjedana ponovno će u školske klupe sjesti samo 4 i pol tisuće najmlađih učenika  i to pod strogim koronamjerama, u razredima do najviše devetero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da je to dvosjekli mač, ima i dobru i lošu stranu. Što će roditelji koji rade nego tako, a mi koji imamo opcije, nema potrebe'', smatra Ankica iz Zagreba.

''Mislim da je puno logičnije da se zaključe ocjene, prestane gnjaviti djecu i roditelje. Nema mi to smisla dramu raditi za još mjesec dana škole'', izjavio je Zagrepčanin Tomislav.

Jedna učiteljica razredne nastave kaže ovo joj je 7 generacija učenika, a sutra nitko od njezinih prvašića neće doći u školu.

''Tužni su jer su zbunjeni i ne znaju što bi napravili, mislili su da kako se i zatvorila škola, da će se svi i vratiti u škole i oni to sad čekaju da se svi nađemo na isti način kao i do sada'', rekla je učiteljica Gordana Miota Plešnik.

Neizvjesnost je kaže ono što stvara nelagodu i djeci i roditeljima ali i učiteljima.

''Nastava na daljinu je poučavanje, ja nemam pravovaljanu informaciju kako moji prvaši čitaju, pišu, računaju. Rade s roditeljima koji im pomažu puno, ali tanka je granica koliko su oni načuli, koliko ne. Voljela bi ih vidjeti prije ljeta da vidim koliko znaju i da na jesen krenemo s pravovaljanim informacijama'', izjavila je Miota Plešnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SINDIKAT PREPOROD /

Tisuće roditelja i učitelja potpisale peticiju: 'Dok je korona pokraj nas, našoj djeci nije mjesto u školi!'

Image
SINDIKAT PREPOROD /

Tisuće roditelja i učitelja potpisale peticiju: 'Dok je korona pokraj nas, našoj djeci nije mjesto u školi!'



Ravnateljica poliklinike za zaštitu djece i mladih kaže važno je djeci objasniti razloge zbog kojih jedni odlaze u školu, a drugi ostaju kod kuće

''Važno je da znamo da je njima to zbunjujuće i da je to dodatan stres i za njihove roditelje i za učitelje, a roditelji i učitelji koji su pod stresom ne mogu biti tako dobra podrška djeci koja su isto pod stresom'', komentirala je Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

A tako sutra po novim pravilima kreće svima novi povratak u školske klupe iako većina učenika u njih ne sjesti do jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo