Moze sve, ali tenzije ne / Samo po narudžbi: Vučiću pitanje postavio sportski novinar, a RTL-ovoj Damiri Gregoret stopirano pitanje o Glini

Kolegica Damira Gregoret pitanje vezano uz ispriku Vučića htjela je postaviti nakon izjava za medije, ali je to pitanje Pantovčak stopirao i dao do znanja da ne bi htjeli da se ovdje uopće podižu tenzije

13.2.2018.
8:28
VOYO logo

U RTL Direkt uživo nam se javio naš reporter Petar Panjkota s Pantovčaka, gdje je još uvijek trajala svečana večera predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i njihovih delagacija. Naš je kolega zajedno s Damirom Gregoret pratio prvi dan Vučićevog posjeta u Hrvatskoj.

Otkrio nam je kako je večera prošla u opuštenijem tonu nego jutrašnji doček. Vučić je posebno zahvalio na susretu s Bozanićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako su predsjednika Srbije novinari na Pantovčaku htjeli pitati misli li se ispričati za svoj, po mnogima 'ratnohušački' govor u Glini, no takva pitanja nisu bila dopuštena.

"Kolegica Damira Gregoret upravo je to pitanje htjela postaviti nakon izjava za medije, ali su to pitanje predstavnici s Pantovčaka stopirali i na taj način dali do znanja da ne bi htjeli da se ovdje uopće podižu tenzije. Oba predsjednika dobila su dva, nimalo provokativna pitanja, i iz Hrvatske, i iz Srbije. Bilo je evidentno da su bila naručena", poručio je naš reporter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su se čak novinari iz Srbije smijali svojem kolegi iz Studija B koji je sportski novinar. On je čitao pitanje s mobitela i pitao Vučića kako komentira to da je ovdje, a da su njegovog djeda ubile ustaše u selu Čipuljić. Novinar je navodno ime sela pročitao bez dijakritičkih znakova, na što su mu se okupljeni nasmijali.

"U utorak Vučić ide u Vrginmost, bit će prilike da mu se ponovi pitanje o isprici, no ne treba očekivati puno, za očekivati je da bi se za takve riječi čovjek sam trebao imati potrebu ispričati", kazao je za kraj svog javljanja naš reporter Petar Panjkota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo