Samit o evropskoj politici u Briselu

Skupu će prisustvovati i Miodrag Kostić

2.12.2013.
12:58
VOYO logo

„Da li se dovoljno čini na podsticanju regionalne saradnje i pomirenja na zapadnom Balkanu? Da li Evropska unija, i dalje, ima uticaj na razvoj regiona? Koliki napredak je ostvaren u ispunjavanju standarda za članstvo u EU?“-samo su neke od tema kojima će se baviti lideri EU i regiona na „Samitu o evropskoj politici“, koji će se održati 3. decembra u Briselu u organizaciji 'Friends of Europe’.

Skupu će prisustvovati više od 200 zvaničnika EU i kreatora politike zemalja članica, predstavnika poslovnih i međunarodnih organizacija, akademika, međunarodnih dopisnika iz zemalja članica sa Balkana i šire. Srbiju će, na samitu, predstavljati Tanja Miščević, glavni pregovarač Srbije za pridruživanje EU i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, Dunja Mijatović, predstavnik OEBS-a za slobodu medija, kao i Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom Samita, koji podstiče razmišljanja o budućnosti Evrope, kroz panel diskusije biće otvoren dijalog o najvećim problemima poput ekonomske krize i nezaposlenosti na Balkanu.

Tanja Miščević, glavni pregovarač Srbije za pridruživanje EU i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, pored visokih zvaničnika EU, OEBS-a, Albanije, Slovačke, Makedonije i Crne Gore, govoriće na panelu „Kako održati tempo reformi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, govoriće u okviru panela „Ubrzanje ekonomskog oporavka“, koji za temu ima analizu stope nezaposlenosti u regionu, poljoprivrednu proizvodnju i privlačenje stranih investicija. U završnom dijalogu konferencije učestvovaće Štefan File, komesar EU za proširenje.

Podršku Vladi Republike Srbije u procesu priključivanja EU pružila je MK Group, kao koorganizator konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo