ŠALAJ O POZIVU MOSTA: / "To je politički blef kako bi se HDZ vratio u razgovore"

Image
Foto: Pixsell, Ivo Čagalj

Politički analitičar Berto Šalaj gostovao je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" gdje je govorio o trenutačnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj.

21.12.2015.
9:39
Pixsell, Ivo Čagalj
VOYO logo

Šalaj je kazao kako su poslijeizborni razgovori prikazali da je većina političkih aktera spremna preko noći odustati od svojih temeljnih načela kako bi ostala na vlasti.

Šalaj je rekao kako je HDZ sada suočen s izazovom hoće li se vratiti u pregovore ili postupiti načelno i držati se onoga što su govorili protekla dva dana. Očekuje da će HDZ-ov odgovor biti ni da ni ne. Ići će srednjim putem. Reći će da ne mogu pristati na ultimatume i lopticu prebaciti Mostu. Od strane Mosta je ovo politički blef kako bi se HDZ vratio u razgovore, smatra Šalaj za kojeg je tripartitna vlada najgora opcija za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KARAMARKO: /

Razočarao me Božo Petrov, imao je priliku nešto promijeniti

Image
KARAMARKO: /

Razočarao me Božo Petrov, imao je priliku nešto promijeniti

"Bacila bi je (Hrvatsku) iz ove loše pozicije još unazad zbog sporosti kojom bi se donosile odluke", rekao je Šalaj.

"Ne možete nametati strankama da ulaze u neprirodnu zajednicu"

Komentator Ivan Hrstić kazao je kako se Most boji svog vlastitog raspada u slučaju da se odluče za samo jednu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo mi biti taoci vaših strahova od samoraspada, morate biti spremni odlučiti se za jednu stranu, ne možete nametati strankama da ulaze u neprirodnu zajednicu u kojoj će se sudarati", poručuje Mostu Hrstić.

Smatra kako je ovo čisto kupovanje vremena. Smatra kako žele da ih HDZ spasi od "zagrljaja Milanovića koji nema iskrene namjere".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Način uzmi i ostavi je loš način. Most jučerašnjim i današnjim ultimativnim nastupom zapravo traži od HDZ-a da spusti političke kriterije. Traže od njih da budu pokvareni i vrate se u igru i da potpisom onemoguće stvaranje vlade. Ako Karamarko bude pokvaren kao što to Petrov od njega traži može sve ovo srušiti, rekao je Hrstić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo