Nove istrage /

Sad je i Tomislav Tolušić na udaru USKOK-a i OLAF-a? Opet je u pitanju softver...

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Radi se o slučaju ugovora s tvrtkom Omega softvere koji je, navodno, s 4,6 milijuna kuna narastao na 32 milijuna kuna

11.12.2021.
8:49
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova izuzeta je dokumentacija koja se povezuje s bivšim ministrom poljoprivrede Tomislava Tolušića. Kako donosi Jutarnji list, iz ministarstva su odgovorili da ne mogu komentirati radnje istražnih tijela, nakon što su pitali jesu li policija ili OLAF zatražili dokumentaciju vezanu uz povlačenje novca iz fondova EU za, takozvanu, vinsku omotnicu koju je koristio Tolušić.

No, iz spomenutog Ministarstva izuzeta je dokumentacija koja se odnosi na drugi slučaj i to kada je Tolušić kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU potpisao prvi ugovor s tvrtkom Omega softvere, a upravo su ti poslovi pod izvidima USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izvidi su u tijeku. S obzirom na to da je sukladno zakonskim odredbama postupanje tijekom izvida tajno, o njihovom sadržaju ne možemo izvještavati javnost”, kazao je Jutarnjem listu glasnogovornik USKOK-a Sergej Abramov.

U njegovu mandatu sklopljen je prvi od četiri ugovora s Omegom software, za izradu i održavanje sustava eFondovi. Posao je s 4,6 narastao na 32 milijuna kuna pa je aktualna ministrica u ljeto ove godine prekinula suradnju s tom tvrtkom, tvrdeći da je ugovor tako formiran da se na natječaj nije mogao javiti nitko osim Omege Software.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Tolušića, ugovore za nastavak suradnje potpisala je i Gabrijela Žalac, a zatim i Marko Pavić koji ju je naslijedio u Ministarstvu piše Telegram.

“Izvidi su u tijeku. S obzirom na to da je sukladno zakonskim odredbama postupanje tijekom izvida tajno, o njihovom sadržaju ne možemo izvještavati javnost”, kazao je Jutarnjem listu glasnogovornik USKOK-a Sergej Abramov.“Izvidi su u tijeku. S obzirom na to da je sukladno zakonskim odredbama postupanje tijekom izvida tajno, o njihovom sadržaju ne možemo izvještavati javnost”, kazao je Jutarnjem listu glasnogovornik USKOK-a Sergej Abramov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo