SAD ĆE NA SUD: / 15 godina nije plaćala komunalije jer joj je muž radio u komunalnom poduzeću

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Dominik Grgurić
13.11.2017.
9:50
PIXSELL / ilustracija, Dominik Grgurić
VOYO logo

Slučaj je zanimljiv jer je, kako piše KAportal, riječ o supruzi bivšeg djelatnika Inkasatora kojemu je 2012. godine uručen otkaz zbog krivotvorene diplome, a ujedno je optužen da svojoj supruzi, dok je bio zaposelnik Inkasatora, svjesno nije obračunavao komunalne usluge.

Nije prijavila smrt majke i promjenu korisnika stana

U tužbi Inkasatora stajalo je da je tužena korisnik stana više od 15 godina, ali da stan samo formalno glasi na njezinu pokojnu majku čiju smrt nije prijavila, a time ni promjenu korisnika stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suprug tužene je bio zaposlenik tužitelja do 2012. godine te unazad petnaest godina za spornu nekretninu do dana darovanja ovdje tuženoj nije plaćena niti jedna kuna komunalnih usluga. Suprug tužene izbjegavao je prijenos vlasništva i promjenu u matičnoj evidenciji jer je radio neposredno na naplati komunalnih usluga kod tužitelja te slijedom toga nije niti provedena promjena u eventualnom vlasništvu", tvrde u tvrtki Inkasator.

Tužena pak tvrdi da je stan u njezinom vlasništvu tek od 2015. godine, te da je tada počela dobivati račune od Inkasatora koje uredno podmiruje, a da se nepodmireno potraživanje ne odnosi na razdoblje u kojemu je ona vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud zaključio da nije bila dužna plaćati račune

Stoga si je Općinski sud u Karlovcu dao zadaću utvrditi je li ona doista dužna plaćati račune za razdoblje u kojemu nije bila vlasnica nekretnine, te je zaključio da plaćanje cijene komunalnih usluga i ostalih režijskih troškova predstavlja zakonsku obvezu vlasnika, odnosno korisnika nekretnine.

"Iako je tužena i bila korisnica usluga na toj adresi u Karlovcu, evidentno je da ona nije bila evidentirana kao obveznica plaćanja usluga na toj adresi sve do travnja 2015. godine, slijedom čega je tužbeni zahtjev tužitelja valjalo u cijelosti odbiti i platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi javnog bilježnika Karlovca", stoji u zaključku Općinskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo