pratite uživo /

U Saboru rasprava o Janici Kostelić: 'Ja se ne mogu načuditi da mi kritiziramo promptnost policije'

Ostojić MUP-u poslao pismo: 'Zašto nemaju svi isti tretman?'

12.6.2017.
10:05
VOYO logo

Hrvatski sabor u ponedjeljak će zasjedanje nastaviti raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu, a ovoga će tjedna zasjedati do blagdana Tjelova, dakle i u utorak i u srijedu.

Na novoj sjednici, koja je počela prošlog tjedna i na kojoj je potvrđeno sedam novih članova Vlade HDZ-a i HNS-a, zastupnike čeka puno posla, o čemu svjedoči i dnevni red na kojemu je više od 130 točaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRATITE UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsen Bauk je osudio vrijeđanje Janice Kostelić, ali je rekao da mu nije jasna takva reakcija oporbe.

O potpredsjedniku Sabora iz kvote oporbe kaže.

"O tome ćemo tijekom dana, sastat ćemo se s Mostom", rekao je.

Nakon stanke, u Saboru se povela rasprava o Janici Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sabor o Zakonu o lovstvu

Image

Sabor o Zakonu o lovstvu

"Radi se o presedanu. Treba svaki građanin biti na isti način tretiran da i drugima u 48 sati bude sve riješeno, ali neki nemaju tu privilegiju da dobiju tu vrstu pokrića i zaštite. Klub SDP-a ne prihvaća tu ogromnu razliku, jednaki kriteriji za sve. Poslao sam ministru unutarnjih poslova pismo i zatrazio očitovanje, konkretne informacije. Culej vrijeđa u Saboru, nikad nikakve sankcije, ali to je dobro tu treba slobodno govoriti", rekao je Ranko Ostojić.

"Treba kroz zakon točno definirati kako se postupa a ne da netko za istu situaciju doživi da se ništa ne dogodi dok drugi privilegirani imaju promptnu reakciju", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasen Mesić rekao je da HDZ osuđuje svaki verbalni napad na bilo koga, a pogotovo na žensku osobu na primitivan način.

"Ona je na sportski način branila Hrvatsku, to je nedopustivo. Nikakva petljanja o uzrocima, ako o uzrocima govorimo pogledajte snimke razgovora u Saboru i na koji način se zastupnici časte. Tu je uzrok među nama. Mi smo izabrani predstavnici društva i mi određujemo. Ja se ne mogu načuditi da mi ovdje kritiziramo promptnost reakcije hrvatske policije. Tako bi trebalo postupiti uvijek i ovaj primjer bi trebalo iskoristiti da se zna kako se ne smije ponašati", poručio je.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo