SABOR SLJEDEĆI TJEDAN GLASA O POVJERENSTVU ZA SUKOB INTERESA: / Odabrane kandidatkinje za novu predsjednicu

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski sabor danas neće birati novo Povjerenstvo, nego će to učiniti sljedećeg petka, 16. veljače

9.2.2018.
10:31
Pixsell
VOYO logo

Saborski Odbor za izbor i imenovanje na sjednici je utvrdio jedinstvenu završnu listu od ukupno 9 kandidata za izbor predsjednika i četiri člana Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, među kojim su i tri sadašnja člana, od kojih će zastupnici odabrati pet koji će činiti novo Povjerenstvo.

Predsjednik saborskog Odbora za izbor i imenovanje Ante Sanader za danas je sazvao sjednicu, a predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Orešković, inače HNS-ov prijedog, jednoglasno je izabrana za kandidatkinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor će birati četiri člana

Predloženi su i članovi Povjerenstva: Tončica Božić, Davorin Ivanjek, Aleksandra Jozić Leković, Tatjana Vučetić, Antonija Petrićušić, Duje Prkut, Dragan Zelić i Nataša Novaković, od kojih će naposljetku biti izabrana četiri člana.

Arsen Bauk (SDP) u ime oporbe predložio je da se na listu za članove Povjerenstva još uvrste Antonija Petričušić, Duje Prkut i Dragan Zelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prošao njegov prijedlog da se na listu izabere onoliko kandidata koliko se bira, odnosno njih pet, za što je predsjednik Odbora Ante Sanader kazao da bi bilo "nedemokratski" da Odbor odlučuje umjesto Sabora.

Nekoliko dana bez Povjerenstva

Hrvatski sabor danas neće birati novo Povjerenstvo, nego će to učiniti sljedećeg petka, 16. veljače. Aktualnom mandat ističe u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor će tu listu s imenima poslati Saboru koji bi je u dnevni red trebao uvrstiti u srijedu, raspraviti u četvrtak, a o samom Povjerenstvu glasovati u idući petak, što znači da tijelo sljedeći tjedan neće postojati jer zakon ne predviđa produženje mandata aktualno do izbora novog Povjerenstva, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo