čeka se stav hns-a / Sabor ovaj tjedan o povjerenju Kujundžiću, ministar ne brine: 'Lijepo što su nam to omogućili...'

Odlazak liječnika i dugovi prema veledrogerijama samo su neki od razloga zbog kojih je MOST tražio smjenu

13.10.2019.
21:30
VOYO logo

Nakon što je MOST u srpnju uputio zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, rasprava o njemu u Hrvatskom saboru na dnevnom redu je za tri dana.

Drugi put u godinu dana ministar se će se braniti pred oporbom, koja ga smatra nesposobnim i odgovornim za gomilanje problema u zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je zasjeo u ministarsku fotelju, ostavku ministra Kujundžića traži dio javnosti. Njegov opoziv, ponovno je na saborskom dnevnom redu.

''Ma ja mislim da je manje važno hoću li ja ostati ministar ili ne, ali lijepo je da su oporbene stranke omogućile u Saboru da se kaže sve što je ova Vlada i ovo ministarstvo učinili u Saboru za hrvatski zdravstveni sustav'', kaže Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava o njegovom povjerenju na dnevnom redu je u srijedu. Odlazak liječnika, dugovi prema veledrogerijama samo su neki od razloga zbog kojih je MOST još u srpnju tražio njegovu smjenu. 

''Nažalost, ovo su izgubljene tri godine ministra Kujundžića i mislim da unutar HDZ-a je trebalo izabrati novog kvalitetnog čovjeka, još i prije godinu dana, a ni sada nije kasno da sjedne za stol i razgovara i s pacijentima i s liječnicima i s veledrogerijama, jer situacija je itekako alarmantna'', jasno će saborska zastupnica MOST-a Ines Strenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOST podršku ima i od SDP-a, koji će glasovati za ministrovu smjenu.

Kujundžić još uvijek ima povjerenje premijera

''Naravno, premijer Plenković stoji iza njega i ta rasprava u Saboru neće dati rezultat njegovim opozivom, al mi smo dužni upozoriti na stanje i ono što je sigurno, za godinu dana su izbori i onda više neće biti ni gospodina Kujundžića ni gospodina Plenkovića'', ističe Gordan Maras

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj stav o Milanu Kujundžiću HDZ-ov koalicijski partner HNS, pokazat će na raspravi.
Hoće li trzavice dviju stranaka zbog štrajka prosvjetara i zahtjeva za većim plaćama utjecati na njihovu odluku o ministru iz HNS-a odgovaraju:

''Mi nismo oni koji ucjenjuju, oni koji postavljaju ultimatume. Oni koji trguju vrlo neovisno potpuno o našoj poziciji trenutno, mi smo dio koalicije još uvijek, nismo ti koji će na taj način funkcionirat nit u buduće nit smo u prošlosti tako'', poručuje Milorad Batinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Kujundžića, u saboru se do sada raspravljalo o opozivu četvero ministara iz redova HDZ-ove Vlade, no svi su oni preživjeli glasovanje. Unatoč brojnim kritikama, ministar zdravstva još uvijek ima povjerenje premijera. A kojih sve zastupnika znat će se idući tjedan. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo