Novi šef DORH-a je Dinko Cvitan!

Dinko Cvitan novi je državni odvjetnik. Jednoglasnu odluku o njegovom imenovanju donio je Sabor sa 106 glasova.

7.3.2014.
7:40
VOYO logo

Na ovotjednom sabroskom glasovanju zastupnici su podržali imenovanje Dinka Cvitana za novog glavnog državnog odvjetnika.

"Utvrđujem da je predložena odluka donesena jednoglasno sa 106 glasova za", rekao je Josip Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora tako je i službeno najavio da će Dinko Cvitan biti novi šef DORH-a s tim da na dužnost stupa 24. travnja kada ističe mandat Mladenu Bajiću.

Dinko Cvitan ima plan: nastavlja borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, ustrajat će na rasvjetljavanju ratnih zločina, a kad je riječ o ustroju - osnažit će županijska državna odvjetništva kako bi suzbio tzv. lokalne šerife.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam suočiti se sa zadacima i izazovima koje ova dužnost donosi. Mnogi smatraju u svojim raspravama da je to jedna od najužarenijih stolica ili fotelja u Hrvatskoj, kako neki vole reći. Nema fotelja, nego stolica. Ponavljam, svjestan sam i spreman sam prihvatiti se ove odgovorne zadaće".

Već je ranije otkrio i koga će imenovati novim ravnateljem USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je to Tamara Laptoš. S njom sam radio. I moram kazati, to je jedna vrlo energična osoba, iznimnog pravnog znanja, moralna u svakom pogledu. I možda jedna mala tajna, to je jedina osoba s kojom se ja posvađao u uredu. I to je čini tek kvalificiranom da bude ravnateljica Ureda jer je jasno i nedvosmisleno izrekla svoj stav u određenoj situaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo