već poslali zahtjev / 'S Trumpom na čelu SAD-a sve je moguće, pa čak i priznanje države Liberland!'

Image

Iako se pravno gledano ne radi o stvarnoj državi, a policija je nije priznala, to ih nije spriječilo da zatraže priznanje od novog američkog predsjednika

23.1.2017.
12:13
VOYO logo

13. travnja 2015. godine na obali Dunava, na granici između Hrvatske i Srbije, Čeh Vid Jedlička osnovao je 'državu' Liberland. 

Image
uskoro opći izbori /

Oko 300.000 osoba zatražilo državljanstvo Liberlanda

Image
uskoro opći izbori /

Oko 300.000 osoba zatražilo državljanstvo Liberlanda

U samo mjesec dana od 'osnivanja', čak je 300.000 ljudi zatražilo državljanstvo u Liberlandu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se pravno gledano ne radi o stvarnoj državi, a policija je nije priznala, to ih nije spriječilo da zatraže priznanje od novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Cilj osnivača Liberlanda, koji leži na obalama Dunava između Bačkog Monoštora i Zmajevca, "jest stvoriti društvo u kojem mogu prosperirati pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima", istaknuo je prije gotovo dvije godine Jedlička. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trump u Bijeloj kući definitivno otvara nova vrata", rekao je Jedlička za WorldViews na jednoj od inauguracijskih zabava održanih u petak u Washingtonu.

Čeh je uoči inauguracije uspio nabaviti 20-ak karata za Trumpovu inauguraciju, na koju je otišao sa skupinom simpatizera Liberlanda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nijedna zemlja na svijetu nije priznala Liberland, a pristup teritoriju koji ga čini nema ni Jedlička ni ostali "državljani". Da je predsjednica SAD-a postala Hillary Clinton, Liberland bi zasigurno nestao s radara američke administracije, piše Washington Post. No, s Trumpom u Bijeloj kući, širi se osjećaj da je sve moguće, navodi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo