VIDEO: ZAGREB PUCA PO ŠAVOVIMA / Raspadaju se nadvožnjaci, pucaju cijevi, tko je kriv? Pogledajte tužnu realnost

'Ovo što se dogodilo je dugogodišnja nebriga i korozija koja je nagrizla most, ali on je siguran za promet', rekao je dogradonačelnik Luka Korlaet

13.2.2022.
21:09
VOYO logo

Zagreb puca po šavovima - zaključak je koji se nameće nakon što se u subotu navečer umalo dogodila tragedija Buzinu gdje je s nadvožnjaka pala teška željezna ograda, ali i niza puknuća vodovodnih cijevi koje su zaredale proteklih mjeseci. Zbog pada zaštitne ograde s nadvožnjaka vatrogasci i policija sinoć su imali pune ruke posla, kaže se u prilogu RTL-a Danas.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, ograda je uklonjena s pruge. Pukom srećom, tragedija je izbjegnuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije se ulagalo u infrastrukturu'

"Naravno da je mogao netko nastradati. Tu je požarni put prolaz nije dozvoljen ali ljudi prolaze. Mogla je pasti ograda, puknuti žica, nekoga struja ubiti moglo je biti svašta", kazao je za RTL Ivica Sulić.

Nadvožnjak je još ranije predviđen za sanaciju, a radovi bi trebali početi krajem ovog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se jučer dogodilo je dugogodišnja nebriga i korozija koja je nagrizla most, ali on je siguran za promet", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

"To je posljedica 20 godina neulaganja u ono nevidljivo, infrastrukturu, energetiku… Ulagalo se u efekte, fontane, a ono nevidljivo je ostalo po strani", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUCAJU K'O KOKICE /

Zbog puknuća vodovodnih cijevi stanovnici nekoliko zagrebačkih naselja ostali bez vode: Cisterne na terenu

Image
PUCAJU K'O KOKICE /

Zbog puknuća vodovodnih cijevi stanovnici nekoliko zagrebačkih naselja ostali bez vode: Cisterne na terenu

Nagriženu infrastrukturu uzdrmao i potres

Renato Petek, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini također govori o dugogodišnjem neulaganju.

"Ovakve situacije treba izbjeći, no ne može se nadoknaditi ono što nije rađeno u 20 godina, sada u kratko vrijeme", rekao je. Osim neulaganja, i potres je djelovao na već dotrajalu infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dijelu prometne infrastrukture i mostova mi smo izvukli da se 15 do 20 posto toga može priznati da je djelovao potres primjerice Most slobode. Ti pomaci mogu utjecati na dijelove koji su degradirani", kazao je za RTL Stjepan Lakušić, dekan zagrebačkog Građevinskog fakulteta.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo