odlični uvjeti / S Jadrana u zimovališta u Austriji: Sezonac zaradi do 1900 eura. Dobije plaćen smještaj, božićnicu i regres

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell/Pixabay

Za Austriju je potrebna radna dozvola koja se čeka i do 6 tjedana, no nakon 30. lipnja 2020. više neće biti potrebna

9.10.2019.
8:25
Jurica Galoić/Pixsell/Pixabay
VOYO logo

Sezonski radnici odradili su svoje na Jadranu, no za njih sezona još nije gotova. Sada sele u europska zimovališta gdje rade za istu plaću kao i u hrvatskim hotelima i restoranima. 

Iz tvrtke Arena Hospitality Group radnici odlaze raditi u hotele u Köelnu, Berlinu i Ninbergu u Njemačkoj. Sezoncima daju ugovore na određeno vrijeme, a kad isteknu ugovore o povremenom zapošljavanju radnici sklapaju s njemačkim poslovdavcima, piše Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Njemačke jave da im treba nekoliko konobara ili kuhara, pa ih mi spojimo. Ne radi se o više od desetak sezonaca godišnje", kazali su iz te tvrtke. 

Iz tvrtke Valamar rekli su kako ove godine u inozemstvo šalju 40-ak zaposlenika u Austriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Internacionalizacijom poslovanja, odnosno preuzimanjem hotela u Obertauernu u Austriji, za naših 40-ak djelatnika otvorila se mogućnost za rad i u zimskim mjesecima, čime su im omogućena cjelogodišnja primanja, kazali su iz te tvrtke. 

Odlični uvjeti: Dobit će božićnicu, regres, smještaj, hranu...

Uvjeti koji se nude radnicima u zimovalištima u Austriji su atraktivni u usporedbi s onima na hrvatskom tržištu. Za posao kuhara/ice u Tirolu u Austriji nudi se plaća od 1800 eura, božićnica, naknada za godišnji odmor, smještaj i hranu. Radi se 52 sata tjedno, a potrebno je znati njemački jezik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kuhari zarađuju između 1500 i 1900 eura neto, konobari između 1400 do 1800 eura, a sobarice, maserke, kozmetičarke, recepcionari i domari oko 1500 eura na mjesec. Plaće ovise o satnici, kvalifikacijama i poziciji. Nisu jednake plaće u objektima koji rade tokom ljetne i zimske sezone i onima koji rade tokom cijele godine jer je u ovim drugim satnica niža. U njime je satnica i 45 sati tjedno, dok se do ove godine na skijalištima radilo i 54 sata tjedno. Od ove zime i to se promijenilo i satnica je 48 sati", objasnili su iz tvrtke Euro Career. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni surađuju s hotelima s 4 ili 5 zvjezdica u austrijskim pokrajinama. Za rad u Austriji potrebna je radna dozvola. U nekim se pokrajinama, poput Salzburga, na dozvolu čeka 6 tjedana. U prosjeku se radna dozvola ipak izdaje u roku od 2 do 3 tjedna.

Tržište se otvara nakon 30. lipnja 2020. godine te tada više neće biti potrebne radne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo