KIŠA, PLJUSKOVI, NEVRIJEME, U PREKIDU KATAMARANSKE LINIJE: /

Kišobrani će nam trebati još danima

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Kiše će biti do srijede, posebice na istoku zemlje te u Lici.

2.5.2016.
8:36
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Na Jadranu će se tijekom ponedjeljka zadržati promjenjivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i obilnija, posebice u gorju te na južnom Jadranu gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, prema večeri i olujna bura, a u Dalmaciji jugo i istočnjak, poslijepodne prolazno jugozapadnjak, potom sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 13 do 18, a u gorju između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom zadržat će se i u utorak, češće u istočnoj Hrvatskoj, Lici i na krajnjem jugu gdje je moguća i grmljavina. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu između 10 i 15. Najviša dnevna većinom od 15 do 20, u gorju mjestimice malo niža.

Kišno vrijeme zadržat će se i u srijedu, a u četvrtak bi napokon moglo biti i sunčanih razdoblja, ali moguće je da će još ponegdje biti kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: Vjetar i kiša otežavaju promet

Na Jadranu promjenjivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno kiša, mjestimice i obilnija, posebice u gorju te na južnom Jadranu gdje su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, prema večeri i olujna bura, a u Dalmaciji jugo i istočnjak, poslijepodne prolazno jugozapadnjak, potom sjeverozapadnjak i bura.

HAK javlja da su u prekidu katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Jelsa-Bol-Split.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 13 do 18, a u gorju između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U Lici i Gorskom kotaru magla mjestimice smanjuje vidljivost, osobito na autocestama: A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo, javlja HAK.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do tunela Tuhobić (A6) vozi se uz ograničenje brzine zbog povremeno jakih udara vjetra. Na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali te na cestama u gorju povećana je opasnost od odrona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo