OSTACI TODORIĆEVOG CARSTVA /

RTL u luksuznom lovištu u Moslavini: Todorić je koncesiju za lovište uredno plaćao, za razliku od duga dobavljačima

Lovište zapadna Garjevica nalazi se u Moslavini između Popovače i Kutine, a svojedobno 2001. proglašeno je najboljim lovištem na svijetu

15.3.2018.
18:36
VOYO logo

Jelena iz svog lovišta Todorić može gledati samo na slici. Agrokor je na prodaju stavio izlov divljači u Lovnom gospodarstvu Moslavina u sastavu koncerna. "Mi dajemo našu godišnju kvotu odstrelnu, prodajemo agencijama već tko će se javit na natječaj, tko ispuni kvotu financijsku znači ti će loviti. Oni će dovoditi lovce, a organizaciju lova sve vodimo mi", kazao je za RTL Tomica Marić, voditelj lovišta.

Na obroncima Moslavačke gore Gazda je najviše obitavao - bio je strastveni lovac. Lovište zapadna Garjevica nalazi se u Moslavini između Popovače i Kutine, svojedobno 2001. proglašeno je najboljim lovištem na svijetu. Ovdje se Todorić brinuo i o genetici svoje divljači pa nije ni čudo da su ovdje odstrijenjeni pravi kapitalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnja cijena izlova prema planu odstrela je 4,8 milijuna kuna + PDV, a loviti se može od jelena i vepra do zeca i fazana. " Todorić s helikopterom naravno nije dolazio, dolazio je s autom. Dolazio je prema njegovim potrebama i mogućnostima kad je mogao zbog posla", objašnjava Marić.

Lovište se prostire na 25500 hektara, a državi za koncesiju Agrokor godišnje plaća milijun i dvjesto tisuća kuna. Za razliku od dobavljača, koncesiju je uredno plaćao. U firmi Lovno gospodarstvo Moslavina zaposleno je 8 ljudi koji i dalje nastavljaju brinuti za lovište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Same lovačke čeke dosta su dobro opremljene. A Gazda je lovio samo trofejnu divljač. "Ivica Todorić nacionalni je prvak. U ovom je lovištu 2003. odstrijelio jelena običnog i to kapitalca. Od tad nitko nije bio bolji od njega. To rogovlje u svijetu zauzima 14. mjesto", tvrdi Marić.

Od 2004. godine Todorić je bio rekorder i po odstrelu jelena lopatara. Međutim, od ove godine ostao je samo viceprvak. Za rekordera samo najbolje - pa je u tom stilu opremljena i luksuzna lovačka kuća ukrašena trofejima. Na vrhuncu svoje moći Gazda je u luksuznoj lovačkoj kući okupljao najmoćnije političare i gospodarstvenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo