KRIZA AGROKORA /

RTL u Londonu uoči sutrašnjeg suđenja Todoriću: presuda se očekuje u svibnju

Pet mjeseci nakon uhićenja, Ivica Todorić sutra bi se trebao pojaviti na sudu u Londonu zbog zahtjeva za izručenjem Hrvatskoj

9.4.2018.
18:58
VOYO logo

Sutra istječe rok u kojem vjerovnici Agrokora moraju pristati na okvirni nacrt nagodbe koja će napokon odrediti tko će biti novi vlasnici koncerna.

Nacrt nagodbe vladajućoj su koliciji predstavili izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra bi vjerovnici trebali potpisati sporazum prema kojemu bi oko 44 posto vlasništva novog Holdinga pripalo ruskim bankama - Sberbanku i VTB banci, oko trećine držateljima obveznica, među kojima je najveći Knighthead Capital, dok će ostatak pripasti domaćim bankama i dobavljačima. Za sada se čini kako postignuta nagodba odgovara svim vjerovnicima.

Pet mjeseci nakon uhićenja, Ivica Todorić sutra bi se trebao pojaviti na sudu u Londonu zbog zahtjeva za izručenjem Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je početkom studenog prošle godine na temelju europskog uhidbenog naloga zbog malverzacija u Agrokoru. Istog dana je pušten na slobodu, uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza.

U videoprilogu pogledajte javljanje našeg reportera Gorana Latkovića iz Londona i otkrijte gdje je, što radi i čime se bavi nekad najmoćniji Hrvat – Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo