Izbjegnut kolaps / RTL snimio situaciju iz zraka: Kako su vozači preživjeli zatvaranje najprometnijeg rotora u zemlji?

Kako se o prometnom kolapsu zbog zatvaranja rotora govori već danima, vozači su gužvu jutros odlučili izbjeći

17.12.2018.
20:40
VOYO logo

Nitko nije znao što će se dogoditi. Policija, prometni stručnjaci, gradske vlasti, građani - svi su se jutros pribojavali prometnog kolapsa u Zagrebu zbog zatvaranja najvećeg rotora u Hrvatskoj.

No, dogodilo se suprotno - gužva je bila manja nego nekim radnim danima. I to zato jer su vozači jutros poslušali upute i na posao išli alternativnim pravcima. Sve smo snimili iz zraka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je iz aviona bilo jasno da kolapsa neće biti iako je bio najavljen i svi su ga se pribojavali. Prvi radni dan nakon zatvaranja zagrebačkog rotora nije donio probleme, bar ne na pristupnim cestama.

Ali je bilo nesnalaženja u novozagrebačkim naseljima Trnsko i Savski Gaj. Uglavnom bi se vozači izgubili. I nisu se gubili samo vozači. Neki pješaci pokušavali su pronaći autobusnu stanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u zagrebačkoj prometnoj policiji dali su zeleno svjetlo današnjoj situaciji. Zadovoljni su jer su vozači poslušali savjete i umjesto na Jadranski most, jutros krenuli alternativnim pravcima.

"Imamo saznanja da se povećala gužva na čvoru Jankomir i čvoru Buzin jer su poslušali da idu na alternativne pravce i povećala se gužva u naseljima Savski Gaj i Trnsko", kazao nam je Tihomir Svatoš, voditelj službe za Sigurnost prometa PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se o prometnom kolapsu zbog zatvaranja rotora govori već danima, vozači su gužvu jutros odlučili izbjeći što ne znači da do nje neće doći u narednim danima.

"Možda će biti povećan promet u dane vikenda zbog adventa kad ljudi počnu dolaziti iz Zagreba na advent. Mi smo spremni jer imamo prometne redarstvenike i prometne službenike svakodnevno kroz cijeli dan. Tako da neće bit problema", smatra Svatoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problema neće biti sve dok se oni, koji to ne moraju, budu držali podalje od nove prometne regulacije.

Situacija na rotoru navečer je ista kakva je bilo i jutros, u poslijepodnevnim satima nije bilo većih problema. Neki vozači sada na društvenim mrežama pišu da su prošli i puno brže nego kada je rotor bio otvoren. Vrlo važno je napomenuti, da sutra ne dođe do kolapsa sutra ujutro, jest da ne idete ovim putem ako ne morate nego alternativnim pravcima, izvijestio je reporter RTL-a Goran Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo