kaotično stanje /

Premijer Plenković stigao u poplavljeni centar Ogulina - izlila se rijeka Dobra, izmjerena čak 334 cm vode!

U 4 ujutro izlila se Dobra u samom centru grada, kuće i zgrade su pod vodom do 'razine kvake na vratima', izjavio je za RTL gradonačelnik Ogulina

17.9.2017.
14:49
VOYO logo

Rijeka Dobra izlila se u središtu Ogulina na nekoliko mjesta jutros u 9 sati izmjerena su 334 cm vode.

"U 4 ujutro izlila se Dobra u samom centru grada, kuće i zgrade su pod vodom do 'razine kvake na vratima', izjavio je za RTL gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu su su sve službe zadužene za spašavanje i pomoć građanima. Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma u Voćarskoj ulici i i dalje rade po pozivima. U dvorištu DVD-a na rasplolaganju su vreće s pijesklom, te se mole građani da ne dolaze nepotrebno po njih, već u slučaju krajnje nužde, piše Ogportal.

Voda je za piće upotrebljiva, jedino može doći do zamućenja. Preporuka Stožera civilne zaštite je da se pacijenti iz Vrbovskog ne voze u ogulinsku bolnicu. U naselju Struga isključena je električna energija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Poplava u Ogulinu

Na terenu i Plenković

Premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić stigli su u Ogulin, koje je zahvatilo jako nevrijeme i izlila se rijeka Dobra, obavijestili su u nedjelju iz Banskih dvora.

Inače, u Ogulinu je danas zasjedao Stožer civilne zaštite radi podizanja spremnosti obrane od poplava pri mogućem daljnjem rastu vodostaja.

Naime, vršni je val prošao Ogulinom oko podneva, u gornjem toku Dobre vodostaj je u opadanju, no prema prognozama Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) nove značajne oborine očekuju se u utorak.

Image
Foto: Vijesti.hr

Plenković u Ogulinu

Za sada je najviše problema na takozvanoj staroj cesti kod Frankopanske kule i u naseljima Kirasići i Podvrh-Žegar, no vatrogasci i HGSS pomažu ljudima kojima je tamo pomoć potrebna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po posljednjim podacima, maksimalni vodostaj Dobre u Turkovićima bio je 338 cm, a sada je u opadanju. Dobra je u Ogulinu na mjernoj stanici Turkovići u uvjetima obilne kiše počela rasti jučer u 21 sat, te je iznosila 263 centimetara, naročito je rasla noćas oko 2 sata, 24 centimetra u sat vremena, ali je već od jutros od osam sati u opadanju i iznosi 315 centimetara.

Image
Foto: Vijesti.hr

Plenković u Ogulinu

Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma, kod njih su građanima na rasplolaganju vreće s pijeskom, a pomoć se može zatražiti na broj 047 531-093.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo