spektakl i Splitu / RTL-ova reporterka na zatvaranju Sporskih igara mladih sa Zdravkom Marićem: Iduće godine širimo se

Više od tisuću sudionika iz Hrvatske, Srbije i BIH u posljednja tri dana su odmjerili snage na sportskim terenima u deset različitih disciplina

19.8.2022.
20:10
VOYO logo

Na splitskoj Rivi oko 20 sati počela je ceremonija kojom se svečano zatvaraju 26-te Sportske igre mladih RTL-ova reporterka razgovarala je sa Zdravkom Marićem, osnivačem ovih igara koje se održavaju već 26 godina.

Na pitanje, u čemu je tajna ove tradicije igara koje stalno rastu, rekao je: "Tajna je u djeci koja su od samih početaka prije 26 godina prepoznala naš projekt, igre iz godine u godinu rastu i zahvaljujući njima pet smo godina za redom najveća amaterska sportska manifestacija u Europi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine s posebnim porukama posvećeni su svijesti za zaštitu okoliša. "Krenuli smo sa sadržajem 'Zero waste, čuvajmo naš Planet i budi dio igre', djecu educiramo kako je bitno sačuvati planet zbog klimatskih promjena i na zabavan način smo im pokazali koliko je bitno reciklirati. Uspjeli smo u tome koliko je bitno plastiku odvajati od drugog otpada", rekao je Marić. Kaže, iduće godine žele igre proširiti, do sad su sudjelovale Hrvatska, Srbija te BiH, a voljeli da od iduće godine na igrama bude i Slovenija.

Inače, od početka igara do danas na njima je sudjelovalo više od 2,5 milijuna djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo