'Zadnji kredit' /

RTL neslužbeno doznaje: Agrokorovo novo zaduženje od 530 milijuna eura je biti ili ne biti

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ovo je zadnji kredit koji Agrokor ikad diže. Ako neke kompanije ne uspiju s ovim novcem, ići će u likvidaciju', kazao je izvanredni povjerenik Ante Ramljak

8.6.2017.
16:50
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Vjerovničko vijeće danas je Agrokoru odobrilo financijski aranžman od 530 milijuna eura, od čega je 80 milijuna namijenjeno za vraćanje prvog kredita, a 50 milijuna je za eventualni roll-up dobavljača. Preostalih 400 milijuna eura iskoristit će se za tekuće obveze.

Ukupna vrijednost novog aranžmana iznosi 1,06 milijardi, jer novo zaduženje je 530 milijuna, a ostatak je namijenjen refinanciranju starog duga. Prvu tranšu od 100 milijuna eura kreditori će pustiti već večeras, a na računu Agrokora će biti u ponedjeljak ili utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamata na dotično zaduženje iznosi 4%. Kredit je dignut na rok od 15 mjeseci, s time da se taj rok računa od 10. travnja, kada je izvanredna uprava preuzela upravljanje Agrokorom.

"Ovo je zadnji kredit koji Agrokor ikad diže. Ako ne uspijemo s ovim novcem idemo u likvidaciju", kazao je izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac daju KnightheadCapital Management i domaće banke. U bilo kojem trenutku se mogu uključiti Rusi, koji su sada bili protiv, te drugi kreditori.

150 milijuna eura ići će za podmirivanje starog duga dobavljačima. Mali poljoprivrednici će prvi biti namireni, što znači da će se njih u potpunosti riješiti, jer dug prema malim poljoprivrednicima iznosi oko 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo