bez službene reakcije / RTL istražuje s Markovog trga: kako je potez Ivice Todorića odjeknuo među oporbom

Nakon što je policija potvrdila da nastavlja izvide u Agrokoru, što je točno predmet istrage - ne otkrivaju

7.4.2017.
19:02
VOYO logo

Nakon što je policija potvrdila da nastavlja izvide u Agrokoru, što je točno predmet istrage - ne otkrivaju. A kako je upravo Božo Petrov, uoči usvajanja Lex Agrokora, podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića, MOST-ov politički tajnik poručuje:

"Mislim da je zadatak svakog u Republici Hrvatskoj, ako ima bilo kakva saznaja da podnese kaznenu prijavu o nekakvim kriminalnim radnjama, da se to događalo zadnjih 20-ak godina možda ne bi došli u ovakvu situaciju, da su drugi imali hrabrosti", smatra politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iz SDP-a poručuju da izvidi traju već tjednima, ali i da upravo usvojeni Zakon spriječava da se 15 mjeseci zaditre u imovinu.

"Petrov je odlučio populistički iskoristiti ovaj trenutak i jedan dan glasati za ovaj zakon koji u mnogome pomaže gospodinu Todoriću, a drugi dan protiv njega dizati kaznene prijave", govori potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, SDP se sa Zakonom ne miri - najavljuju da će tražiti i ocjenu ustavnosti. 

"Taj će zakon vjerojatno doći ovdje i ja ne smijem prejudicirati kakvu bi odluku Ustavni sud mogao donijeti BLIC Načelno se sva ustavna prava, osim prava na život, mogu ograničiti, ako je to u skladu sa Ustavnim zahtjevima", izjavio je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba najavljuje i formiranje istražnog povjerenstava, ali i od ministra Zdravka Marića, koji se izuzeo od procesa odlučivanja o Agrokoru jer je tamo prije radio, traže da odstupi ili će oni tražiti njegov opoziv.

"Sasvim je dovoljno elemenata za odgovornost i opoziv, ne samo ministra nego i ostalih dionika u ovom procesu i mi ćemo sasvim sigurno, gledajući razvoj situacije, na Predsjedništvu SDP-a i o tome razgovarati", izjavio jeDavor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz upiranje prstom i na SDP-ovce Povjerenstvo podržava i MOST, a upitna je i njihova daljnja potpora ministru Mariću:

"Mi smo znači glasali za njega kao ministra, pokazat će vrijeme jeli on odgovoran i može li to povjerenje i dalje imati." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već krajem idućeg tjedna SDP planira pokrenuti proceduru Marićevog opoziva, a onda se u roku od 30 dana o njegovom povjerenju treba i glasovati. 

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo