PROMJENA NA PANTOVČAKU / RTL doznaje! Inauguracija Zorana Milanovića: Kako će izgledati i gdje će mu Grabar-Kitarović predati dužnost

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RTL doznaje da je na inauguraciju pozvano 39 uzvanika

5.2.2020.
15:42
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Točno u podne 18. veljače Zoran Milanović prisegnut će na predsjedničku dužnost, a RTL doznaje detalje inauguracije kao se ovaj puta neće održati na Markovom trgu, kao kod Milanovićevih prethodnika, već u Uredu predsjednika na Pantovčaku. 

RTL doznaje da je na inauguraciju pozvano 39 uzvanika: predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i pet potpredsjednika Sabora, premijer Andrej Plenković i četiri potpredsjednika Vlade, dva bivša predsjednika Stjepan Mesić i Ivo Josipović, predsjednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, članovi Milanovićeve obitelji - supruga, majka i sinovi te 19 članova izbornog stožera Zorana Milanovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Kako će izgledati inauguracija?

U svečanosti inauguracije u svečanoj dvorani sudjelovat će predsjednik i suci Ustavnog suda, izvođači hrvatske himne i klapa HRM, dok će na platou biti orkestar HV-a i postroj Počasno zaštitne bojne. Zoran Milanović prisegu će položiti pred predsjednikom Ustavnog suda Miroslavom Šeparovićem, a nakon prisege Milanović će održati govor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dolaska uzvanika, u svečanu dvoranu će ući suci Ustavnog suda, a potom i Zoran Milanović sa suprugom. Potom će se intonirati hrvatska himna, pa će Milanović položiti i potom i potpisati prisegu. Nakon toga slijedi Milanovićev govor pa glazbena točka i za kraj će se prirediti koktel za uzvanike. 

Predaja dužnosti na prvom katu Ureda

Nakon završetka inauguracije, održat će se primopredaja dužnosti u Uredu predsjednika. RTL doznaje da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije imala prigovor na način organizacija inauguracije i sve je s njom usuglašeno. Sama primopredaja dužnosti između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića obavit će se na prvom katu Pantovčaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo