tradicionalni rekorder / Rovinj je daleko najposjećenija turistička destinacija: kava stoji 10, a noćenje 5000 kuna

Prošli vikend se na Jadranu odmaralo pola milijuna ljudi - a u utrci za najpopularnije odredište već vodi Rovinj. Koliko košta noćenje u dizajnerskom hotelu, koliko kava u prvom redu do mora, i zašto kafići rade do ponoći, doznajte u prilogu

7.7.2016.
22:43
VOYO logo

Tradicionalni turistički rekorder i ove je godine potvrdio svoju nadmoć. U Rovinju je u četvrtak zabilježeno milijunto noćenje, a nas zanima što to, osim ljepote, privlači silne turiste. 

"Ovdje imamo mir. Imamo boje. Imamo ljubaznost domaćina. Na kraju krajeva sve je u tome. Očekivali smo slične cijene kao kod kuće u Njemačkoj, ali malo je jeftinije. Zbog pogleda sve se definitivno isplati", tvrdi Jens iz Njemačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rovinj nije rezerviran za elitu, poručuju turistički djelatnici. Dobrodošli su svi.

"Znači luksuzna zona, koja ima hotele sa četiri, pet zvjezdica, međutim, tu je i naselje Villas Rubin, koji ima visokih tri, četiri zvjezdice a možete odmoriti i u apartmanima za dvije, tri ili četiri osobe", rekla je Odete Sapač, direktorica TZ Rovinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najpoznatiji rovinjski hotel Lone dolaze oni koji traže luksuz, a luksuz će i dobiti. Cijena smještaja u sezoni je 300 do 800 eura za noć. Isto tako, svi koji ondje dođu mogu koristiti welness, a na raspolaganju im je i jedna od najljepših rovinjskih plaža.

Oni koji ne mogu ili ne žele izdvojiti toliki novac, imaju izbor - prosječna cijena za obitelj u privatnom smještaju stoji oko 100 eura. To je neka srednja cijena smještaja, ali doista ne može se posramiti ni najluksuznijih hotela. Namještaj je potpuno ručno rađen i sve je uredno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo apartmane dvije vrste, one za dvoje, taj košta 66 eura i za troje koji košta 78 eura. Tu je i parkiralište, naravno internet danas. televizija", kaže iznajmljivač Stipe.

Na prvu je jasno zbog čega je Rovinj turistički magnet. No ima stvari na kojima treba ozbiljno poraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba poraditi na infrastrukturi za omogućavanje ugodnijeg života. Morat ćemo napraviti i više reda kod ugostiteljskih objekata, kod izlaganja robe trgovinskih punktova", ispričala je Odete.

Ono što je minus za turističku ponudu je činjenica kako se u ponoć gotovo sve gasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo u ponoć ugasiti muziku zbog stanovnika ovdje u blizini, njima to jako smeta i često se žale", tvrdi ugostitelj Josip. 

"To su problemi jednostavno, jer moramo zatvoriti u dva sata, a turisti bi htjeli biti duže i uživati", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni se žale, drugima je drag upravo mir kojeg ovdje imaju. Može bolje ali istarskom ljepotanju nitko ne može oduzeti impresivne brojke. U prvoj ovogodišnjoj turističkoj utrci Rovinj je zasluženo pobijedio.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo