sve ostaje u obitelji / Rođak Borasove supruge završio je studij nautike, iznajmljivao je plovila i gliserima vozio turiste. Sada vodi ugledni sveučilišni poslijediplomski centar

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Njegov karijerni uzlet u dubrovačkom sveučilišnom središtu kreće u vrijeme prvog rektorskog mandata Damira Borasa

29.9.2020.
9:01
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Frano Hartman, čovjek koji vodi dubrovačko središte zagrebačkog sveučilišta u obiteljskoj je vezi s rektorom Damirom Borasom, a iz javno dostupnih podataka nije jasno koje su mu reference za tu funkciju, budući da se poslovno povezuje uglavnom samo uz iznajmljivanje plovila i prijevoz turista, otkriva Telegram.

Supruga Frane Hartmana, Lana Kurtović Hartman, nećakinja je supruge Damira Borasa, Alene Aganović Boras, što znači da impozantno dubrovačko zdanje vodi suprug nećakinje gospođe Boras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hartman je kao voditelj Poslijediplomskog središta Dubrovnik, u sklopu kojega djeluje i međunarodno ugledni Interuniverzitetski centar, zaposlen nakon natječaja iz listopada prošle godine. Na natječaju se tražila osoba sa završenim diplomskim, odnosno dodiplomskim sveučilišnim studijem i s najmanje pet godina radnog staža “na odgovarajućim poslovima”.

Prema Zborniku Sveučilišta u Dubrovniku, 2000. godine završio je tamošnji četverogodišnji studij nautike, a nije jasno gdje je to skupio “petogodišnje iskustvo na sličnim poslovima”, što je bio uvjet na spomenutom natječaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijerni uzlet

Njegov karijerni uzlet u dubrovačkom sveučilišnom središtu kreće u vrijeme prvog rektorskog mandata Damira Borasa kada je 2017. u dubrovačkom zdanju postao direktor tvrtke Dormitorij, koju je Sveučilište osnovalo kako bi zasebno upravljalo spavaonicama i apartmanima u objektu. U to je vrijeme imao i funkciju stručnog savjetnika Poslijediplomskog središta Dubrovnik, a krajem prošle godine Hartman je na javnom natječaju izabran  za voditelja cijelog dubrovačkog sveučilišnog središta.

Kako piše Telegram od 2012. on je član uprave tvrtke Tendo d.o.o. za turizam, trgovinu i usluge turističke agencije., koja je registrirana za djelatnost savjetovanja u vezi s računalima i godišnje ostvaruje prihode između 500.000 i 600.000 kuna. Hartman je, kao prokurist, aktivan i u tvrtki Adriatic Global d.o.o., registriranoj za djelatnost putničkih agencija, a bave se privatnim brodskim ekskurzijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom Facebok profiliu objavljuje fotografije s izleta gliserima te druženja s prijateljima te selfie s Markom Skejom, bivšim ratnim zapovjednikom IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo