učenički dom / Roditelji su ljuti: 'Dobili smo račune za 'smještaj i hranu' u domu dok je škola bila online, a kćer kod kuće'

Image
Foto: Shutterstock

Roditelji moraju platiti učenički dom, iako su im djeca kod kuće

14.2.2021.
13:25
Shutterstock
VOYO logo

Odluka o načinu plaćanja smještaja učenika u učeničkim domovima razljutila je roditelje u Požeško-slavonskoj županiji. Upravni odjel odjel za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije poručio je: "S obzirom na to da učenici srednjih škola u siječnju 2021. g. nisu boravili u učeničkim domovima dužni su platiti pola cijene, odnosno 315,00 kuna, za smještaj i prehranu učenika u učeničkim domovina Požeško-slavonske županije".

Roditelji su nezadovoljni

Odluku je potpisao župan Alojz Tomašević. Ova odluka digla je na noge nezadovoljne i ogorčene roditelje koji su ukazali na sve nelogičnosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sara Kroupa je učenica 2. razreda medicinske škole u Pakracu i smještena je u učeničkom domu.

''Pazi, prošli tjedan sam dobio račun na kojem piše: 'Smještaj i prehrana u učeničkom domu' za siječanj, a par dana kasnije sam za istu uslugu dobio i račun za veljaču. Kakav smještaj?! Kakva prehrana kad djeca cijeli siječanj nisu bila u školi?! Osim toga, uvijek bi nam poslali račun početkom mjeseca za tekući mjesec, a sad dobijemo u veljači za siječanj. Zbog krize s virusom COVID-19 djecu smo 4. prosinca doslovno morali iseliti sa svim stvarima. Doslovno su nas istjerali iz doma i djeca ga uopće nisu koristila, a naplatili su nam uslugu i za prosinac. To stvarno nema nigdje!'', kazao je njen otac za Mojportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
svi za 2 tjedna /

Nakon 40 dana učenici viših razreda vratili su se u škole, djeca govore o povratku u školske klupe

Image
svi za 2 tjedna /

Nakon 40 dana učenici viših razreda vratili su se u škole, djeca govore o povratku u školske klupe

''Nama je naplaćeno 315 kuna, dakle pola od 630 kuna koliko košta redovna mjesečna cijena doma. Ali djeca nisu u domu bila skoro cijeli prosinac i cijeli siječanj. To znači da tijekom ta dva mjeseca nije bilo po tri obroka dnevno, prostori se nisu toliko grijali, nisu se trošili ostali energenti, struja, voda... pa su i režije bile manje. Nije se redovno mijenjala posteljina niti se stalno čistilo. Dakle, nema smisla reći da hladni pogon košta ovih 315 kuna. Da su nam poslali nekakav dopis i hladni pogon naplatili recimo 100 kuna, mislim da bismo svi to platili, a ne ovako...'', komentirao je Vladimir Kroupa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo