KAKO ODVOJITI BITNO OD NEBITNOGA / Robert Tomljenović povodom Dana medijske pismenosti: 'Svi smo u državi krivi što smo nepismeni'

U 40 gradova održana su predavanja i radionice za djecu i roditelje kako bi naučili kritički procijeniti ono što čuju u medijima

23.4.2018.
22:46
VOYO logo

Pitanje je i koliko gledatelji znaju vrednovati dobar i loš novinarski i medijski posao. A to se zove pitanje medijske pismenosti, tj. kako da u šumi svih i svakakvih informacija čega znamo razlučiti bitno od nebitnoga. 

Tako su u anketi Agencije za elektroničke medije građani ocijenili svoju medijsku pismenost. Pri tome ih više od 80% misli da se djecu ne poučava dovoljno o utjecaju medija za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E, baš zato su Agencija i UNICEF organizirali Dane medijske pismenosti - pa su učenici imali prilike posjetiti redakcije raznih medija i naučiti kako se vijesti rade.

U 40 gradova održana su predavanja i radionice za djecu i roditelje kako bi naučili kritički procijeniti ono što čuju u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o tome zna Robert Tomljenović, zamjenik predsjednika Vijeća za elektroničke medije kojeg smo ugostili u RTL Direktu, a koji kaže kako smo svi pomalo krivi za stanje opće nepismenosti ali da si svi zajedno i možemo pomoći.

Naglasio je da nije očekivao tako dobre rezultate u pogledu Dana medijske pismenosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju s Robertom Tomljenovićom pogledajte u videoprilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo