razvojni centar / Rimac širi svoj biznis: Otvorio tvrtku u Splitu, planira zaposliti 100 radnika

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Rimac je najavio da u roku od dvije do tri godine u Splitu namjerava imati oko stotinu zaposlenih

20.7.2018.
20:40
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Tvrtka Rimac automobili poduzetnika Mate Rimca otvorila je svoj razvojni centar u Splitu, drugi u Hrvatskoj nakon Osijeka. U njemu je zaposleno jedanaest inženjera, a njihov broj do kraja godine trebao bi se povećati na trideset.

Rimac je najavio da u roku od dvije do tri godine u Splitu namjerava imati oko stotinu zaposlenih, te da će tvrtka za oko dvije godine preseliti u budući Tehnološki centar Dračevac. "U Splitu ćemo razvijati softverska rješenja za električne automobile, i za nas vlastiti sustav i za partnere, odnosno stvorit ćemo centar kompetencija koji će jedini razvijati određenu vrstu softvera", kazao je Rimac na otvaranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Širimo se velikom brzinom i samo ove godine u Zagrebu smo zaposlili oko 140 ljudi, no želimo stvoriti snažne razvojne uvjete u svim dijelovima Hrvatske. Da, razgovarali smo sa splitskom gradskom upravom i zainteresirani smo biti partneri u razvoju Tehnološkog parka. Za tvrtke ovog profila važno je da djeluju zajedno i razmjenjuju iskustva, ne samo zbog njih nego i zbog rasta cijelog eko-sustava", dodao je Rimac, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo