PODNIJELI KAZNENU PRIJAVU / Riješeno ubojstvo branitelja: Izveo je 'Kolu' iz hangara na Ovčari, odveo do kanala i pucao u njega

Image
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Kovačić je bio pripadnika vukovarske 204. brigade Hrvatske vojske

14.9.2018.
9:05
Marko Mrkonjić/Pixsell
VOYO logo

Policajci iz radne skupine Ravnateljstva policije, u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, podnijeli su, nakon kriminalističkog istraživanja, kaznenu prijavu protiv osumnjičenog 49-godišnjeg dvojnog državljanina Hrvatske i Srbije zbog ratnog zločina na Ovčari, odnosno ubojstva tada 21-godišnjeg Damira Kovačića zvanog Kole.

Kovačić je bio pripadnika vukovarske 204. brigade Hrvatske vojske, a njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedničkim naporima te intenziviranjem kriminalističkog istraživanja policije i nadležnog državnog odvjetništva u Osijeku došlo se do saznanja da je osumnjičeni 49-godišnjak, kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, u večernjih satima 20. studenog 1991. iz hangara na poljoprivrednom dobru 'Ovčara' izveo oštećenog Damira Kovačića zvanog Kole, odveo ga do obližnjeg kanala te u njega iz vatrenog oružja ispalio više hitaca uslijed kojih je Damir smrtno stradao", izvijestio je MUP. 

Kovačić je među ostalim pripadnicima Hrvatske vojske – ZNG-a, Ministarstva unutarnjih poslova RH, dragovoljih pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila, ranije tijekom tog popodneva dovezen iz Medicinskog centra Vukovar u hangare na Ovčari.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MUP-u ističu da osumnjičeni 49-godišnjak nije dostupan hrvatskim tijelima progona. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Nikoli Dukiću, pripadniku tadašnje teritorijalne obrane Vukovara koji je svjedočio na beogradskom suđenju za zločin na Ovčari 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo