RIJEČKI STOŽER POJASNIO STROGE MJERE U ŽUPANIJI: /

Zabrana rada ugostiteljima nakon 19 sati ne odnosi se na sve, moguće su i iznimke

Image

Ističu kako se mjera ograničavanja radnog vremena do 19.

2.4.2021.
16:15
VOYO logo

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 378 novooboljelih od koronavirusa, a ozdravila je 191 osoba, izvijestili su iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako povećao za 186 osoba na 3276. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1263 uzoraka, a udio pozitivnih osoba danas je nešto niži i iznosi 29,9 posto.

Iz Stožera civilne zaštite PGŽ uputili su tumačenje mjere o ograničenju rada ugostiteljskih objekata na području Županije, a koja je na snazi od danas. I

Tekst se nastavlja ispod oglasa

stiču kako se mjera ograničavanja radnog vremena do 19.00 sati ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima odnosi na pružanje usluga na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje.

Dostava može i do 22 sata

Ograničavanjem radnog vremena do 19.00 sati nisu obuhvaćeni ugostiteljski objekti koji dostavu, odnosno isporuku hrane, pića, napitaka i slastica obavljaju uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera na jedan od slijedećih načina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti, bez zadržavanja na terasi objekta ili ispred ulaza u ugostiteljski objekt nakon preuzimanja -dostavom iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom -dostavom iz ugostiteljskog objekta temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sklopljenim između ugostitelja i treće osobe (pravne ili fizičke-obrtnici), koji su registrirani i upisani u Upisnik subjekata u poslovanju s hranom -takozvanim „drive in“ načinom

Za prethodno navedene aktivnosti dozvoljeno je radno vrijeme do 22.00 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo