Riječani se pržili na čak +38 Celzijevaca!

Da meteorolozi nisu pogriješili kada su najavili četiri najtoplija dana u dosadašnjem dijelu godine potvrđuje veliki termometar u Rijeci, koji je oko podne pokazivao čak 38 stupnjeva Celzijevih.

15.7.2010.
16:45
VOYO logo

Temperatura od 38 Celzijusa izmjerena je oko podne na mjernoj stanici na zgradi Transadrije u centru Rijeke. Slično je u isto vrijeme bilo i u ostalim gradovima Hrvatske.

arti-201007150127006Zbog visokih temperatura, zagrebačka hitna pomoć bilježi 10-15 posto više intervencija, a građani joj se najčešće obraćaju zbog problema s tlakom, iscrpljenosti, omaglica ili psihičkih tegoba poput razdraženosti, doznaje se od ravnateljice Ustanove za hitnu pomoć dr. Slobodanke Keleuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim građana svih dobnih skupina kojima smeta boravak na suncu, medicinsku pomoć traže i kronični bolesnici koji vrućine posebice teško podnose pa se svima savjetuje izbjegavanje izlaganja suncu te uzimanje puno tekućine.

Podsjetimo, zbog velikog vala vrućine koji se očekuje ovih dana, a koji bi po prognozama mogao biti prekinut kratkom 'pauzom' u nedjelju, kad se očekuje pad temperatura, zdravstvene preporuke izdao je ministar zdravstva Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar preporuča apsolutno izbjegavanje izravnog izlaganja suncu između 10 i 17 sati, a u slučaju potrebe izlaska, važno je pravilno se zaštititi odgovarajućom kapom, maramom ili šeširom, te oči zaštititi sunčanim naočalama.

Prethodni članak:

arti-201007150167006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo