RIBAR IZ PODGORE KOJI JE NAŠAO MISTERIOZNI UREĐAJ: / 'Tražija san od Amerikanaca 20 iljada kuna. S đavlom došlo, s đavlom otišlo'

Image
Foto: Morski.hr

'Reka sam vam, s đavlom došlo, s đavlom otišlo', kazao je ribar

9.1.2020.
17:39
Morski.hr
VOYO logo

Ribar iz Podgore Darko Kunac Bigava, ploveći svojim brodom Marian II u moru je pronašao tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA centra u Americi.

Nije dugo prošlo prije nego što je kontaktiran radio vezom preko VHF kanala 16 s američkog vojnog broda s kojeg su tražili da se uređaj vrati. To je bila i prva potvrda podrijetla pronađene, čini se ipak, vojne 'igračke'. Uređaj je doista na kraju vraćen ali ne prije nego što je ribaru nadoknađena šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega oglasilo se i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Image
RIBAR 'ULOVIO' MISTERIOZNI UREĐAJ PA GA VRATIO AMERIKANCIMA: /

'Rekao sam im da sam Hrvat, a ne somalijski pirat'

Image
RIBAR 'ULOVIO' MISTERIOZNI UREĐAJ PA GA VRATIO AMERIKANCIMA: /

'Rekao sam im da sam Hrvat, a ne somalijski pirat'

"Nastavno na vaše upite možemo vas izvijestiti kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u konkretnom slučaju, temeljem članka 31. Pomorskog zakonika, izdalo odobrenje za ispitivanje opreme i uređaja za istraživanje mora znanstveno-istraživačkom brodu 'Bruce C. Heezen' Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država. Odobrenje je izdano u skladu s odredbama Pomorskog zakonika uz prethodno pribavljene suglasnosti Ministarstva obrane, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Ministarstva kulture za obavljanje predmetnog ispitivanja i uz udovoljavanje uvjeta sigurnosti plovidbe", stoji u priopćenju, javlja 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribar zadovoljan

S druge strane ribar koji je preko noći postao zvijezda zadovoljan je ishodom.

"Nema šanse da im vratim, ako mi ne plate štetu! Radije ću ga opet bacit u more. Pare na ruke ili ništa od uređaja!", kazao je jutros za Slobodnu Dalmaciju, dok je kasnije potvrdio kako je primopredaja uspješno završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražija san 20 iljada kuna i toliko su mi dali. Već sam naručija materijal, puno mi je opreme uništeno. Reka sam vam, s đavlom došlo, s đavlom otišlo. Ma i mislija sam ja da bi to šta smo uvatili u mrižu moglo ispast s tog američkog broda. Bija sam siguran 99, 999 posto i ispalo je da sam u pravu. Taj se brod vrtija oko nas, a po uređaju se vidilo da nije bija dugo u moru. Po kadenama i sajlama se ništa još nije bilo uvatilo...", kazao je ribar.

Nije ga briga čemu uređaj služi, a najvažnije mu je da je naplatio štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo