'TO JE 100 POSTO GODIŠNJIH PRIHODA' / Tomašević otkrio masivan dug grada Zagreba, čak 8,2 milijarde kuna: Holding reže vozni park

Image
Foto: Zeljko Hladika/Pixsell

Unatoč rezovima, odluka Holdinga je da se za dvostruko poveća broj gospodarskih vozila kao VW Caddy furgon i Dacia Dokker s dosadašnjih 21 na 41.

28.10.2021.
12:17
Zeljko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački holding neobvezujućim pozivom planira srezati svoj vozni park i time uštedjeti nešto novca. Jutarnji list doznaje da Holding ide u najam 188 vozila što je 39 vozila manje u odnosu na prošlu godinu te predstavlja uštedu od 17 posto. Osim toga, na najvećem udaru štednje će se naći vozila Uprave Holdinga koja će s 13 automobila spasti na četiri.

Iako je teško pretpostaviti o kolikim je uštedama riječ s obzirom na to da se radi o prikupljanju ponuda tvrtki, Jutarnji piše da se može izračunati da bi Holding nabavu novog voznog parka mogao platiti između dva, pet i tri milijuna kuna manje u odnosu na prošlogodišnju nabavu bivše uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u rujnu je najavio da će Grad umjesto ranije predviđenih 150 unajmiti 50 automobila za potrebe gradskih službi te da će polovica od njih biti na hibridni ili električni pogon.

Najviše putničkih vozila niske klase

Nova uprava Holdinga u javnom pozivu navodi da se planira uzeti najviše putničkih vozila niske klase - 120 automobila u kategoriji Opel Corsa, Peugeot 208 i Renault Clio. Osim toga, naručuje se i 15 automobila u nižoj-srednjoj klasi, kao Opel Astra, Golf, Peugeot 308, odnosno osam automobila manje nego prije. U srednjoj klasi, kao Opel Insignia i VW Passat, naručuju četiri automobila, što je devet automobila manje u odnosu na prethodni ugovor, a pretpostavka je da su to službeni automobili nove uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKRIVENE PRVE ODLUKE /

Tomašević poništava natječaj za vozni park u vrijednost od 4,5 milijuna kuna

Image
OTKRIVENE PRVE ODLUKE /

Tomašević poništava natječaj za vozni park u vrijednost od 4,5 milijuna kuna

Unatoč rezovima, odluka je da se za dvostruko poveća broj gospodarskih vozila kao VW Caddy furgon i Dacia Dokker – s dosadašnjih 21 na 41.

Novitet u odnosu na lani je i to što "naručitelj ima intenciju elektrifikacije voznog parka" pa se iznajmljivačima ostavlja mogućnost da u istoj klasi automobila ponude i električni automobil kao alternativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uštede na voznom parku Holdinga dolaze nakon što se doznalo da se Holding bori s likvidnošću koji je prošlu godinu zaključio s minusom od 250 milijuna kuna, a pojavili su se problemi i s plaćanjem dobavljača.

Koliki je dug Zagreba?

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na sjednici gradske skupštine prvi put je objavio da je ukupni dug Grada Zagreba čak 8,2 milijarde kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo napravili sve analize, prvi put ću reći koliki je konsolidirani dug koji smo naslijedili, taj dug je čak 8,2 milijarde kuna, i to samo prema financijskim institucijama i državi. To je jednako 100 posto godišnjih prihoda Grada Zagreba.

Od ukupnog konsolidiranog duga, 4,9 milijardi kuna je dug Zagrebačkog holdinga prema financijskim institucijama i državi, 2,4 milijarde kuna je dug Grada Zagreba i 0,9 je dug ZET-a", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo