REPUBLIKA SRPSKA PODNIJELA PRIJAVE PROTIV 16 NAŠIH GENERALA: / Na popisu Ante Gotovina i Damir Krističević!

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iz Republike Srpske su na sud BiH došle prijave protiv 16 naših generala, zbog, kako pišu, zločina iz 1995. godine na teritoriju BiH.

11.11.2016.
9:20
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske podnijelo je sudu u Bosni i Hercegovini kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, među kojima su i Ante Gotovina i ministar obrane Damir Krstičević, pišu Večernje novosti u tekstu pod naslovom 'Prijava protiv Gotovine zbog zločina u BiH'.

'NEMAMO NIKAKVOG STRAHA': Plenković o prijavama protiv hrvatskih generala iz RS-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UZBUNA U DRŽAVNOM VRHU ZBOG OPTUŽBI PROTIV HRVATSKIH GENERALA: /

MUP RS objavio za što ih je prijavio, reagirao i premijer Plenković

Image
UZBUNA U DRŽAVNOM VRHU ZBOG OPTUŽBI PROTIV HRVATSKIH GENERALA: /

MUP RS objavio za što ih je prijavio, reagirao i premijer Plenković

Image

Prijave su, pišu, podnesene zbog 'zločina počinjenih u rujnu i listopadu 1995. godine', a 16 generala bi u slučaju prelaska granice s BiH trebali biti uhićeni.

Večernje novosti pišu da se naše generale tereti da su kao neposredni zapovjednici vojnih operacija "Maestral" i "Južni potez" na pet zapadnokrajiških općina odgovorni za progon 120.000 ljudi i ubojstvo 1644 civila i vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haag već istraživao slučaj

Kako doznaje Telegram od upućenih sugovornika, taj su slučaj već istraživali haški istražitelji koji su pripadnike HV-a zbog toga u RS već i ispitivali. Očito Haagu prikupljeni dokazi nisu bili dostatni za pokretanje postupka, ali to nije spriječilo srpske istražitelje da oni iniciraju vlastiti kazneni progon tadašnjih zapovjednika na tom području.

Krstičević odgodio putovanje u Sarajevo

Ovog tjedna ministar Krstičević trebao je sudjelovati na sastanku ministara obrane država članica CEDC-a (Obrambena suradnja srednje Europe), no svoje putovanje je otkazao rekavši tada da u Hrvatskoj ostaje zbog slaganja proračuna što je jedan od prioriteta Vlade Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna u Orašju je uhićeno 10 pripadnika HVO-a. Jedan od njih, Marko Baotić, pušten je na slobodu, a u pritvoru ostaje njih devetero - Đuro Matuzović, Ivo Oršolić, Tado Orškolić, Marko Dominković, Joso Nedić, Marko Blažanović, Mato Živković, Anto Živković i Stijepo Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo