prva presuda / Repovi afere! Država će morati platiti milijunske iznose u slučaju Đakovština: 'To je potvrda da smo bili u pravu'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

472 člana udruge radnika dioničara Đakovštine tužila su kolektivno državu 2012. na 83,2 milijuna kuna

9.2.2021.
16:35
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu Republike Hrvatske koju je u njeno ime podnijelo Općinsko državo odvjetništvo u Osijeku na nepravomoćnu presudu u korist umirovljene djelatnice i dioničarke bivše Đakovštine d.d. Prema toj presudi, RH joj treba isplatiti 135.900 kuna sa zakonskim zateznim kamatama kao i pokriti troškove postupka u iznosu od 28.280 kuna, piše Glas Slavonije.

Ova presuda dolazi nakon gotovo devet godina pravne bitke umirovljene radnice za kupljene dionice Đakovštine d.d., tvrtke koja je krahirala 2009./2010. godine u velikoj aferi s nestalim žitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJERKA DALA RIJEČ /

Bivši radnici Đakovštine napokon izborili pravdu

Image
PREMIJERKA DALA RIJEČ /

Bivši radnici Đakovštine napokon izborili pravdu

Spremni i za nagodbu

Ova presuda predstavlja vjetar u leđa i za ostale radnike koji još čekaju svoju pravnu i financijsku zadovoljštinu. 

''U posljednje četiri godine naš predmet je na Vrhovnom sudu, gdje smo zatražili njegovu reviziju, iako je prosjek za to tri godine. Pravomoćnost presude umirovljenice koja je podnijela privatnu tužbu ide nam u prilog, da radnici dioničari nisu neosnovano podigli tužbu protiv RH. To je potvrda da smo bili u pravu, da i kolektivna tužba naše udruge itekako ima pravne osnove i osnove za presudu u našu korist'' rekao je predsjednik Udruge Đakovština - radnici dioničari, Radomir Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljena radnica prvi je dioničar Đakovštine koji je dobio presudu za plaćene, a nakon stečaja te tvrtke s likvidacijom, 2012. godine brisane, propale dionice. Većina radnika dioničara bivše Đakovštine podnijela je kolektivnu tužbu na 83,2 milijuna kuna preko svoje udruge kao pravne osobe.

''Nadamo se uskoro još jednoj presudi jednog nižeg suda u korist drugog pojedinačnog dioničara, koji je također podnio privatnu tužbu'', kazao je Blažević dodavši da je udruga spremna i na nagodbu. ''Spremni smo i na nagodbu, spremni smo odreći se dijela zateznih kamata'', poručio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo