Remetinec spreman za Ivu Sanadera

U ćeliji će biti sam, liječnik će mu prilagoditi hranu, a dnevno će moći šetati zatvorskim krugom ili gledati televiziju. Posjete i telefonske pozive nadzirat će mu sudac.

18.7.2011.
8:45
VOYO logo

Kada ga Austrija izruči Hrvatskoj bivši premijer Ivo Sanader u Remetincu će dobiti jednokrevetnu ćeliju veličine desetak metara četvornih. U njoj će imati krevet, metalni ormar, stol i stolac. Sanitarni čvor neće morati ni s kim dijeliti. Prije no ga smjeste, pregledat će ga liječnik, a uzet će se i njegov uzorak DNK koji će se pohraniti u bazi.

Sanader će se po zatvorskim pravilima ustajati u sedam sati. Obavit će higijenu, pospremiti krevet, doručkovati, a potom biti dužan urediti ćeliju i moći će se šetati po zatvorskom krugu. Ručak je u 13 sati, a večera u 19. Liječnik će Sanaderu prilagoditi hranu zbog zdravstvenih tegoba koje ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijski program može gledati do 23 sata, a petkom, subotom i uoči blagdana sat duže. Nakon tog vremena gase se svijetla i odlazi na počinak, piše Večernji list.

Posjete će u pravilu primati osam puta mjesečno, a o njima će odlučivati sudac. Posjeta će trajati 20 minuta. Sanader tjedno osam minuta može telefonirati iz govornice koja radi na takozvanu pametnu karticu, odnosno na njoj su pohranjeni brojevi koje po odobrenju suda može zvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voće, povrće, čokolade, kekse, bombone, sokove, vakuumirane suhomesnate i razne mliječne proizvode, kao sredstva za održavanje osobne higijene, novine, cigarete te druge proizvode moći će kupiti u zatvorskoj kantini. Da bi mogao trošiti, na pologu novca mora imati sredstava. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je da su na tehničkoj razini završile pripreme za izručenje Ive Sanadera koji se nalazi u zatvoru u Austriji. Nije želio reći kada će bivši premijer biti izručen.

HRT javlja da u austrijskom ministarstvu pravosuđa također ne žele ništa reći o postupku izručenja, uz objašnjenje da je to sad stvar hrvatske strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo