ULOVILI GA / Referent za udruge Karlovačke županije, HSP-ov kandidat na izborima krivotvorio fakultetsku diplomu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Službenik N. G. bio je zaposlen na radnom mjestu viši referent za udruge u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb

23.5.2017.
11:31
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Kada se napokon počelo zaboravljati na pravu pošast lažnih diploma u karlovačkim gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi, karlovačkoj, a nedavno i dugoreškoj, otkriven je novi slučaj koji je u kraće vrijeme prolazio medijski “ispod radara”, sve do sad.Viši referent za udruge Karlovačke županije na ovom je radnom mjestu godinama radio s lažnom diplomom Fakulteta prometnih znanosti, doznaje KAportal.

Riječ je, naime, o sad već bivšem djelatniku Karlovačke županije N. G., potvrđeno nam je na naš upit iz Županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je otkriveno zaslugama Ministarstva uprave. Ono je nalogom od 30. ožujka zatražilo provjeru vjerodostojnosti isprava kojim službenici i namještenici Karlovačke županije dokazuju potreban stupanj obrazovanja, te, u slučaju utvrđivanja nevjerodostojnima, poduzimanje radnji propisanih zakonom.

"Karlovačka županija postupila je po nalogu Ministarstva uprave i izvršila provjeru vjerodostojnosti isprava. Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izvijestio nas je 2. svibnja 2017. godine da se diploma službenika N. G. ne nalazi u evidenciji diplomiranih studenata niti je diploma izdana od strane Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno članku 115. stavak 1. točka h) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi navedenom službeniku prestala je služba po sili zakona iz razloga saznanja da u vrijeme prijma u službu nije ispunjavao uvjete za prijam u istu propisane predmetnim zakonom. Predmetno rješenje nosi datum 2. svibnja 2017. godine. Službenik N. G. bio je zaposlen na radnom mjestu viši referent za udruge u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, za koje mjesto je propisan uvjet stručne spreme sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik društvene, prirodne ili tehničke struke", stoji u odgovoru pročelnice tajništva, upravnih i općih poslova Irene Gerovac Zrnić.

Na naše pitanje zašto o ovom slučaju župan nije izvijestio javnost odgovoreno je da je “u tijeku kriminalističko istraživanje koje je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu po prijavi Karlovačke županije te upravo zbog istog istraživanja nismo predmetne informacije iznosili u javnost”. Odgovorili su i da će Županija “svoja prava ostvarivati u predstojećim kaznenim i eventualnim parničnim postupcima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njihov bivši zaposlenik je, baš kao što je bila i pročelnica Ureda župana s lažnom diplomom Bernardica Topolnjak Halapa, član je HSP-a, te je bio kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Ogulina na netom završenim lokalnim izborima, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike