Sporno ime / Referendum o Titovom trgu: Bandić inzistira, ni ljevica ni desnica nisu oduševljene

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/Robert Anic/PIXSELL

I ljevica i desnica smatraju da se ovim referendumom Bandić trudi umiliti glasačima

14.6.2017.
17:55
Dalibor Urukalovic/Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Građani Zagreba trebali bi na referendumu odlučiti hoće li Titov trg ostati Titov trg. Odlučio je tako Milan Bandić, a njegova inicijativa za referendum nije dočekana s oduševljenjem niti na ljevici niti na desnici,  piše Večernji list.

HDZ je na najavu referenduma komentirao da "neka bude ako mora", kao i da su oni već inicirali promjenu imena, što bi značilo da se zna na koji će način glasati. Što se tiče liste Brune Esih, oni uopće nisu za referendum, jer ako se o imenu trga nije odlučivalo na referendumu, onda se ime ne bi ni trebalo mijenjati referendumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Hasanbegović protiv Bandićevog prijedloga: 'Neprihvatljivo, jer Trg nije ni imenovan na referendumu' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mrak Taritaš pozvala i Prgometove glasače da je podrže: 'Naziv Trga maršala Tita treba ostati isti'

>> Trg maršala Tita: nova crta bojišnice zagrebačke ljevice i desnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije za referendum niti inicijativa “Krug za trg”, koja se barem jednom godišnje okupi na Trgu maršala Tita kako bi prosvjedovala protiv njegova imena. Oni naime smatraju  referendum taktičkim potezom kojim Bandić traži opravdanje pred lijevim biračima.

Nema oduševljenja niti na ljevici, jer SDP-ovci za kakve promjene nisu, a vjeruju i da se ne treba novac trošiti za takve stvari. I oni referendum smatraju jednim od sredstava kojima se Bandić želi svima umiliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, odvit će se prosvjed inicijative “Trg je naš”, koja okuplja udruge ljevice, koje žele pokazati da je Trg maršala Tita “jedan od posljednjih simbola pobjede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svjetskom ratu”, piše Večernji list.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo