HDZ hvale, oporba kritizira / Reakcije na Plenkovićevu objavu darivanja u 2020.: 'Ponaša se kao utopljenik koji bi dao kraljevstvo za konja'

Uz uobičajno kašnjenje premijer je na ranojutarnju sjednicu Vlade stigao dobro raspoložen. No to se nije moglo reći za neke ministre

17.10.2019.
20:15
VOYO logo

Nakon objave o odustajanju od smanjenja PDV-a, ali zauzvrat više od milijardu kuna vrijednim darovima za 260 tisuća državnih zaposlenika, premijer Plenković njihove povišice na sjednici Vlade nije ni spomenuo. 

No, time su se hvalili HDZ-ovi ministri, dok oni iz HNS-ove kvote, unatoč nastavku štrajka i odbijanju zahtjeva o povećanju koeficijenata, poručuju da su paketom - zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz uobičajno kašnjenje premijer je na ranojutarnju sjednicu Vlade stigao dobro raspoložen. No to se nije moglo reći za neke ministre.

Plenković: 'Pokazujemo susretljivost. Ja radim 15, 16 sati na dan i nitko me ne žali niti to tražim'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerova jučerašnja objava o grupnom povećanju plaća očito je i za njih bila novost. Promjene uredbe, kojom bi se povećao koeficijent složenosti posla, na čemu je inzistirao i HNS - nema. Tek premijerova najava analize i to bez rokova.

"Rokove će morati dati premijer zato što je to njegov prijedlog. Mora se sjesti za stol sa sindikatima. Ali nije dao?! Dobro je, to je zato što je jučer najavio, ali dalje ide socijalni dijalog sa sindikatima", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk prosvjetara se nastavlja, ali premijer je utišao koaliciju

Zapravo i ne ide jer se štrajk prosvjetara nastavlja, ali premijer je utišao koalicijske partnere.

"Mislim da je ovo jedan prvi korak, dobar korak, ali ono što slijedi ono je još važnije. Je li tako kupljen mir? Ne bih govorio o kupovini", kazao je predsjednik kluba HNS-a Milorad Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Pa dok se šarena koalicija sada primirila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa muž i žena se posvađaju pobogu, nemaju iste stavove, pa se nakon toga razgovaraju i pomire ili se na kraju krajeva razvedu. Ovdje to nije tako", rekao je zastupnik Branko Hrg (HDS). 

HDZ-ovci objašnjavaju zašto će se plaće povećati svim državnim i javnim službenicima - bez obzira na njihovu efikasnost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova vlada radi sve kao što je planirano, nema revolucije, važna je samo evolucija, samo evolucija", objasnio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Koji nitko dosada nije napravio, pa je izvjesno da ni neće u zadnjoj godini mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj sukob interesa različitih sektora u državi, od zdravstva, školstva, policije, i tako dalje ključni je razglog zašto se tako do jednog sustavnog rješenja ne dolazi", kazao je zastupnik Branko Grčić (SDP).

HDZ-ovci se hvale i mame birače 

Umjesto toga, HDZ-ovci se hvale, i s još proračunskih kuna, u izbornoj godini mame birače: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena rada i u ovoj godini će se smanjivati. Možete li biti precizniji,na što točno mislite hoće li se dodatno rasteretiti plaća? Hoće!", izjavio je ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat

Oporba im u tome čak i vjeruje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se ponaša kao utopljenik koji bi dao kraljevstvo za konja, znaći koji bi dao sve za ostanak na svojoj poziciji, na čelu HDZ-a i ove Vlade", pojasnio je Nikola Grmoja (MOST).

Nakon teških riječi, a onda i primirja idući bi se tjedan trebao održati koalicijski sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo