Nije nikog štedio / Reakcije na izjave Zdravka Mamića: Malenica čeka reakcije nadležnih tijela, Miljević priprema Ustavnu tužbu...

Prozvani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kojega je Mamić nazvao kriminalcem i varalicom kojemu je u ured nosio novac, reagirao je jednom rečenicom

16.3.2021.
19:55
VOYO logo

Na teške optužbe Zdravka Mamića na račun niza sudaca odgovorio je ministar pravosuđa.

"Ja očekujem da se oni očituju o tome i da nadležna tijela reagiraju na sve optužbe i utvrde jesu li osnovane", rekao je Ivan Malenica.


Prozvani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kojega je Mamić nazvao kriminalcem i varalicom kojemu je u ured nosio novac, reagirao je jednom rečenicom.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske nema namjeru
odgovarati ili komentirati ponovljene apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru.

Image
TVRDI DA IMA NEKE DOKAZE /

VIDEO Bjegunac Mamić u Mostaru: 'Đuro Sessa je kriminalac. Donosio sam mu novac u kancelariju da mijenja presude'

Image
TVRDI DA IMA NEKE DOKAZE /

VIDEO Bjegunac Mamić u Mostaru: 'Đuro Sessa je kriminalac. Donosio sam mu novac u kancelariju da mijenja presude'



Da je osječkim sucima dao pola milijuna eura, častio ih i gostio, odgovorio je predsjednik toga Suda, kojeg je Mamić također prozvao da je kupio taj položaj.

"Ja ne mogu komentirati navode o postupanju mojih sudaca, ja se nadam da će se navodi Zdravka Mamića istražiti što je istina a što ne. A njegovi navodi da sam potplatio članove DSV-a da bi me izabrali su potpuno neistiniti", rekao je Zvonko Vrban,predsjednik Županijskog suda u Osijeku .


Na osječkom sudu su zaprimili presudu s Vrhovnog suda.
I kada se dostavi svim osuđenicima, kreće procedura. Ako se Mamić ne vrati u Hrvatsku, a BIH ga ne izruči, pokrenut će se postupak da kaznu odsluži ondje.

"Ja se nadam da će to u što kraćem roku. Presuda je pravomoćna, Očekujem da Županijski sud u Osijeku obrati Ministarstvu pravosuđa da pokrene proceduru prema Ministarstvu u BIH, a oni prema nadležnom sudu", rekao je Malenica.

Očekuju se da bi se moglo sve dovršiti kroz mjesec ili dva, probleme s BIH ne očekuje. Mamićev odvjetnik pak smatra da postoji mogućnost i da Mamić izbjegne zatvor u BIH, a taj postupak će voditi Mamićev odvjetnik u toj zemlji.

"Da, Zdravku Mamiću i zastpniku Rajiću idu vrlo dobro određene okolnosti istaknute u zadnjem odbijanju izručenja, gdje se govorilo o tome da li kod njih u njhovom pravnom sustavu postoji tako kazneno djelo ili ne", rekao je Veljko Miljević.

U svakom slučaju, Miljević priprema Ustavnu tužbu, što je podloga kaže, za tužbu pred Europskim sudom u Strasbourgu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo