Vodni val putuje Savom / Razmjeri potopa u Hrvatskoj: u Jasenovcu mogu odahnuti, ali najgore bi tek moglo doći u srce Slavonije

Vodni val još uvijek putuje Savom, koja je poplavila šetnicu u Slavonskom Brodu, a u Jasenovcu je vodostaj bio na najvišoj razini ikad

23.3.2018.
18:48
VOYO logo

Vodostaji svih rijeka su u padu, ali i dalje su problem tzv. zaobalne vode. U videu pogledajte karte iz koje su vidljivi razmjeri potopa u Hrvatskoj.

Kosinjska dolina pod vodom je već danima. Vodostaj rijeke Like je 876 centimetara. Karlovac, Sisak i Jasenovac su obranjeni, a vodni val i dalje putuje Savom. Trenutno se nalazi između Slavonskog Broda i Županje. Za sada, iako se stanje smiruje, mnoga mjesta bit će pod vodom još danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Jasenovcu se Sava nakon dužeg razdoblja spustila ispod povijesno najviše razine i u petak u 7 sati vodostaj je bio 905 centimetara. Vodni val je nastavio putovati Savom koja je poplavila šetnicu u Slavonskom Brodu.

Iako se vodostaj smiruje, Hrvatske vode upozoravaju da su nasipi raskvašeni, pa dežurne službe i dalje nadziru stanje kako ne bi došlo do procijeđivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo