heroina tjedna / Razgovarali smo s prvom kapetanicom putničkog aviona u Hrvatskoj: upoznajte simpatičnu Kristinu!

Iako su je nekoć svi nagovarali da odustane od sna da postane pilotkinja, Kristini to nije padalo na pamet. I dobro da nije jer baš je ona postala prva kapetanica putničkog aviona u Hrvatskoj

15.7.2016.
18:23
VOYO logo

Prva kapetanica Croatia Airlinesa maloprije je sletjela iz Splita i na razgovor smo je priveli taman prije ukrcaja na let za Njemačku. Kristina se još uvijek ne može priviknuti na ulogu zvijezde dana. 

"Čujem više sa strane od ljudi da sam super atrakcija, nego što mislim da sam nekakva atrakcija. To je tako, to je posao, nema tu žensko i muško, već samo posao koji trebaš odraditi", izjavila je kapetanica Kristina Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih dvanaest godina odradila je 6.000 sati letenja na velikom Airbusu, ali kao kopilotica. Sada sjedi ponosna u malom Dashu, koji joj je trenutačno najdraži avion na svijetu jer ipak je to - njezin avion. Ali, postoji i jedna anegdota koja kaže da je zapravo htjela biti sjuardesa. 

"To je zapravo šala. Dok sam bila na Fakultetu prometnih znanosti  za civilnog pilota, smjera aeronautike, javila sam se na natječaj Croatia Airlinesa za stjuardesu kao sezonka, čisto da možda po ljeti zaradim koju kunu i da se prezimi zima. Ne, nisam prošla na tom natječaju. Žao mi je, ne pričam dva strana jezika", prepričala nam je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od malena je znala što želi u životu i samo je grabila naprijed, iako su mnogi govorili kako je možda bolje da okani sna da postane pilotkinja. Suprug, vozač autobusa na aerodromu, nikad je nije trebao previše hrabriti, a ne mora hrabriti ni sebe kad je njegova draga u zraku.

Uvijek je sve pozitivno, optimisti uvijek. Nažalost, moja želja je bila da postanem profesionalni pilot, ali sudbina je htjela drugačija. Barem je supruga u avijaciji", kazao je Kristinin suprug Željko Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju i malo dijete, a svojoj obitelji nije ni rekla kako ide na prvi let, sve dok konačno nije i sletjela. Putnicima smo tek mi rekli da će ih za koju minutu voziti žena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo