andrija mikulić u direktu /

Razgovarali smo s čovjekom koji je bio ključni igrač zagrebačkog zapleta, a mogao bi biti i raspleta

Milan Bandić uza sve probleme koje ima s Uskokom i optužnicama sada ima i s koalicijskim partnerima

1.12.2016.
22:34
VOYO logo

Milan Bandić uza sve probleme koje ima s Uskokom i optužnicama sada ima i s koalicijskim partnerima. HDZ je najavio kako više ne može računati na njihovu podršku u Gradskoj Skupštini. Što znači da Bandić neće moći donijeti proračun a ako ne bude mogao donijeti proračun, morat će po sili zakona otići, a Zagreb će umjesto gradonačelnika dobiti Vladinog povjerenika.

Osim ako u zadnji čas Bandić ne pronađe spas u bivšem pulenu Davoru Bernardiću i SDP-u ali zasad ni on nema namjeru Bandiću pružiti ruku spasa.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nama je u Direktu bio ključni igrač ovog zapleta, a možda i raspleta, Andrija Mikulić predsjednik Gradske skupštine, i što je još važnije predjednik Gradskog HDZ-a.

Gdje je puklo s Bandićem?   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih dizao tenzije vezano uz današnju sjednicu Skupštine. Ono što je bitno, imali smo prvo čitanje prijedloga proračuna. Ovaj prijedlog je prijedlog koji ne daje dojam optimizme i razvojnog primjera kako bi proračun za Zagreb trebao izgledati. Proračun je lošiji jer nema nijedan prijedlog za ono što nam nedostaje - vrtići, škole. Imamo neke osnovne potrebe koje bismo trebali zadovoljiti Zagrepčanima. Toga nema, nije razvojan. Nema perspektivu, osim što u njemu ima popis danih obećanja koja nisu izvršena od prošle godine".

To su kritike koje već godinama dolaze na račun Milana Bandića. Ponovno pitam - kako to da ste se osvijestili tek sada?

"Nije to sada. Istina je da smo mi 2016. godine podržali proračun jer smo davali amandmane koji su bili usvojeni. Ali, do danas nije ispunio nijedan amandman. To je princip rada koji nije dobar".

Prvu poruku ste poslali oko preimenovanja Trga maršala Tita. Jesu li tu počeli pucati vaši odnosi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To pitanje smo otvorili kako bismo ga zatvorili prije kampanje. Jer to pitanje ne smije biti glavno pitanje kampanje, već to moraju biti gospodarska pitanja".

Je li ipak ključan razlog što se Vi uključujete u utrku za gradonačelnika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio ja kandidat ili netko treći, pitanje je samo uspjeh HDZ-a. Tko god bio, idemo u pobjedu HDZ-a u Zagrebu nakon 16 godina. Ovu odluku koju smo donijeli smo donijeli temeljem stava gradske organizacije po načelu supsidijarnosti. Vidjet ćemo tko će biti kandidat. HDZ će sigurno ići sa svojim kandidatom, a mi ćemo znati kad ćemo izaći s imenom".

Do drugog čitanja proračuna ima 20 dana - možete li dotad izgladiti stvari s MIlanom Bandićem?

"Mi se ni s kim nismo svađali. Sve što je dobro, proaktivno to će biti nastavak politike HDZ-a".

Rekli ste da je realna opcija da Zagreb vodi povjerenik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se dogodi da se proračun ne usvoji, onda na prijedlog gradonačelnika, bilo kojeg kluba ili odbora za statut, ja kao predsjednik Skupštine sazivam do kraja godine sjednicu. Tamo idemo s prijedlogom odluke o privremenom financiranju. Ako se odluka donese, onda je do kraja ožujka mogućnost da se usvoji proračun. Ako se ne donese, u tom trenu Vlada raspušta gradonačelnika i Skupštinu i imenuje povjerenika".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike