RAVNATELJICA ODGOVARALA NA NEUGODNA PITANJA: / Evo kako komentira uznemirujuće fotografije njege bolesnih bebica

Image
Foto: Screenshot: Dnevnik.hr

Mogu samo reći da je ova klinika spasila jako puno djece, spasila tisuće djece i da ja stojim iza kvalitete rada ove klinike i njenih djelatnika", zaključila je ravnateljica

28.1.2019.
22:21
Screenshot: Dnevnik.hr
VOYO logo

Majka petomjesečnih blizanaca danas je izazvala val reakcija kada je objavila fotografije, kako je navela, nehumanog postupanja medicinskih sestara u klinici Fran Mihaljević u Zagrebu. Naime, kad je došla djeci u posjet, zatekla je jednu bebu vezanu za krevet, robicu na djeci mokru i zaflekanu urinom, dok su stražnjica i intimni dijelovi beba bili iziritirani i crveni. Majka je dodala i kako je potražila sestru koju je pronašla kako pije kavu te kazala kako joj je ona rekla "da ne mogu svakih pet minuta presvlačiti djecu".

Image
KRUŽE UZNEMIRUJUĆE FOTKE: /

'Horor u bolnici Fran Mihaljević, bebe vezali za krevetiće, intimni djelovi im izgledaju kao žive rane'

Image
KRUŽE UZNEMIRUJUĆE FOTKE: /

'Horor u bolnici Fran Mihaljević, bebe vezali za krevetiće, intimni djelovi im izgledaju kao žive rane'

Ministarstvo zdravstva promptno je poslalo inspekciju u spomenutu bolnicu, a zatraženo je i očitovanje ravnateljstva Klinike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Unutarnja kontrola pokazala da je njega adekvatna'

Ravnateljica bolnice Alemka Markotić za Dnevnik Nove TV nije htjela komentirati nalaze inspekcije dok ne budu službeni.

"Međutim, mi smo proveli svoju unutarnju kontrolu na odjelu za dojenčad i novorođenčad i vidjeli smo da je kompletno i njega i liječenje adekvatno, a da je tijek bolesti u skladu s tijekom njihove bolesti", kazala je Markotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit da komentira fotografije koje prikazuju stanje njege dječice, ali i činjenicu da su bila vezana za krevet, Markotić je odgovorila:

"Konkretne fotografije ja ne mogu komentirati jer nama nisu službeno dostavljene, vidjeli smo ih preko medija. Ono što mogu reći da u slučaju obilnih proljeva, u slučaju odraslih, a pogotovo kod male djece, koža je nježna, ako takva djeca imaju višednevne, dugotrajne proljeve s obilnim stolicama koje su ako su virusne, u pravilu kisele, jednostavno se može razviti i pored najbolje njege mazanja, presvlačenja i pranja, otok, iritacija i crvenilo no sve to vrlo brzo nestane nakon što proljev stane, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je dijete bilo vezano?

Što se tiče vezanja za krevet, navodi kako se "nažalost tako maloj djeci ne možete objasniti da ne smiju micati rukicu ili nogicu dok primaju infuziju ili u slučaju da primaju hranu na sondu", dodavši kako se radi o "privremenim mjerama gdje se ruke labavo vežu kako ne bi došlo do ozlijeđivanja djeteta".

Ravnateljica kaže kako problema s brojem osoblja nemaju te da je na odjelu dovoljno ljudi. "U zadnje vrijeme smo dobili dosta sestara. Tijekom dana tu su 4 sestre, poslijepodne 2, po noći 2. To je naš standard, s time radimo i do sada nismo imali nikakvih problema na tom odjelu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče reakcije osoblja na majčina pitanja o njezi, ravnateljica ni o tome ne želi ništa službeno komentirati.

'Roditelji su osjetljivi kad su im djeca bolesna'

"Ja to mogu komentirati tek kada se gospođa nama obrati službeno. Mi smo dobili tek vanjske informacije. tek kad ćemo razgovarati s gospođom moći ću komentirati. Ja koliko znam naše osoblje se trudi uvijek da bude maksimalno na usluzi koliko god može. Svi smo mi ljudi, u nekom trenutku se može dogoditi da bude neke riječi koje... Roditelji su kad su im djeca bolesna posebno osjetljivi, mi shvaćamo da roditelji mogu shvatiti neku našu riječ ili postupak kao neadekvatan, ali prema informacijama koje imam nisam dobila izvješće da se radilo o neljubaznosti ili tako nečemu", kazala je Markotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ova je klinika spasila puno djece'

Potvrdila je da je osoblje bolnice primilo prijetnje nakon objave uznemirujućih fotografija.

"Da, nismo dobili direktno prijetnje niti smo dobili prijetnje od majke i obitelji, ali smo vidjeli na Facebook stranici osobe koja je podijelila slike da se prijetio smrću osoblju, da se iznose podaci osoblja što je zabranjeno tako da je policija napravila izvid i dalje će postupati po dužnosti. Mogu samo reći da je ova klinika spasila jako puno djece, spasila tisuće djece i da ja stojim iza kvalitete rada ove klinike i njenih djelatnika", zaključila je ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo