teška oštećenja / Ravnatelj sisačke bolnice: Situacija je i dalje vrlo teška, ali organizirali smo se i jedan dio radi te primamo bolesnike

Bolnica je teško oštećena a koji je stupanj oštećenja znat ćemo danas nakon pregleda stručnjaka

30.12.2020.
14:17
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg razornog potresa RTL-ova reporterka javila se ispred Opće bolnice Sisak s novim podacima kakvo je danas tamo stanje. Situacija je danas mirnija, ali zdravstveni djelatnici i dalje strahuju od potresa jer zemlja stalno podrhtava, a jučer su doslovno gledali smrti u oči. Jako su emotivni, a mnogi od njih u toj  bolnici rade više od 30 godina.

Za RTL izvanredne vijesti ravnatelj Opće bolnice Sisak Tomislav Dujmenović je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija u našoj bolnici je i dalje vrlo teška, ali organizirali smo se i jedan dio radi u zgradi ginekologije u kojoj radi hitna kirurška, pedijatrijska, internistička, infektološka ambulanta. Primamo sve hitne bolesnike radimo im dijagnostičku obradu, lakše otpuštamo kući, a teže premještamo u zagrebačke bolnice.

Kpliko se ljudi ozlijeđeni u potresu javilo u bolnicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć tijekom večeri i poslijepodneva došlo je 25 pacijenata, šest smo zbrinuli dok bolesnike s teškim ozljedama poput prijeloma kostiju i ozljeda glave poslali smo u zagrebačke klinike.

Kako su zdravstveni djelatnici, jesu li svi danas došli na posao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su došli na posao, zavisno od potreba neke smo poslali da rade na određene odjele, a jedan dio poslali smo kući. Danas dolaze statičari i nakon detaljne pretrage nadamo se da ćemo jedan dio kirurgije aktivirati i pustiti u rad.

Kako danas izgleda bolnica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros kada sam dolazio bolnica je izgleda tužno i pusto bez pacijenata, jer smo ih evakuirali. To je bilo jako emotivno, ali bolnica je teško oštećena a koji je stupanj oštećenja znat ćemo nakon pregleda stručnjaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo