stiglo pojašnjenje / Ravnatelj: 'Naša ekipa Hitne pomoći krenula je iz Zagreba u Zaprešić, a ne iz Jastrebarskog'

Image
Foto: Dusko Marusic/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pojašnjenje iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije zbog krive interpretacije

16.8.2018.
13:34
Dusko Marusic/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Zbog krive interpretacije dijela izjave ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorina Gajnika koju je dao u ponedjeljak vezano uz tim T1 iz Jastrebarskog iz Zavoda su poslali pojašnjenje:

"Tim T1 iz Jastrebarskog u 17:31 sati, u vrijeme poziva za intervenciju u Zaprešiću, bio je u Zagrebu na putu iz KBC Sestre milosrdnice te je odmah po pozivu produžio iz Zagreba za Zaprešić, dakle, u vrijeme poziva nije bio u Jastrebarskom, kako se to pogrešno interpretira. U Zaprešić na mjesto intervencije došao je u 17:54 sati", javljaju iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u poslijepodnevnim satima u Zaprešiću je preminuo 21-godišnji Matteo Ružić. Svjedok tvrdi kako je mu je, zajedno s još dvoje ljudi, pokušao pomoći. Pozvali su Hitnu pomoć. Međutim, iz Hitne pomoći, kad su stigli, rekli kako nema liječnika. Mladića su pokušavali oživjeti tehničar, sestra i slučajna prolaznica koja je medicinska sestra.

>> 'Ovo je naša realnost..' Mladić preminuo jer na Hitnoj pomoći nije bilo doktora?! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je također preminuo jedan stariji muškarac u Jastrebarskom. Dvije smrti u istom danu ukazale su na alarmantan nedostatak timova hitne medicinske pomoći na terenu. 

"Ako igdje prepoznam da sam odgovoran dat ću ostavku. U ovome trenutku ne prepoznajem", izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga za promicanje prava pacijenata upozorava da ovo nije prvi put i da netko hitno mora preuzeti odgovornost za ono što se u dogodilo u Zaprešiću. 

"Odgovornost se naravno treba utvrditi. Slučaj ne smije proći bez odgovorne osobe, odgovornost može biti i podijeljena. Propusti su sigurno bili na razini lokalne zajednice, na razini županije. Neka časno kažu što se dogodilo i koji su se propusti dogodili da se to u budućnosti ne bi događalo", komentira Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da je 2013. godine pred vratima zaključane Hitne pomoći u Umagu preminula je 74-godišnja žena. Isto se dogodilo i 2011. dok je tim Hitne pomoći bio na intervenciji, umro je 70-godišnji muškarac.

PROČITAJTE VIŠE: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Otac preminulog Mattea: 'Pokušavam ostati jak zbog druge djece koja bi mogla doživjeti istu sudbinu'

>> Je li ovo moguće: Došli izraziti sućut za Mattea pa dobili kazne za parkiranje!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Majka umrlog mladića Kujundžiću: 'Moj Matteo poput psa mrtav je satima ležao na cesti'

>> 'Osjetio sam njegov zadnji otkucaj srca. Umro mi je na rukama'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo