RAVNATELJ CIVILNE ZAŠTITE OTKRIO DETALJE O NOVIM MJERAMA: / 'Razmišljamo da maske budu obavezne u svim zatvorenim prostorima'

Image
Foto: RTL

'Nema kontrole koja može iskontrolirati 4,5 milijuna stanovnika u Hrvatskoj.

10.7.2020.
19:07
RTL
VOYO logo

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut gostovao je u RTL-u Danas gdje je najavio obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorim.

Naime, koronavirus se širi brže nego ikad otkako je krenula epidemija u RH, a kao žarišta pokazale su se vjenčanja i ostala masovna okupljanja građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Civilne zaštite otkrio je neke detalje o novim mjerama. Danas je, naime, najavljeno da će policija i inspektori provjeravati pridržavaju li se sudionici okupljanja propisanih mjera.

Provjeravat će se okupljanja sa sto ljudi i više

"Odluka je odobrena i stupit će na snagu od ponedjeljka, tako da svi imaju vremena pripremiti se i prijaviti sva okupljanja koja su dužni. Znači, od 100 osoba na više. I da inspektori mogu napraviti plan nadzora okupljanja. Nadzirat će se što je propisano mjerama za takva okupljanja. Taj popis je bitan, ako dođe do zaraze pa da se lakše može pronaći kontakte. Uglavnom, sve što je propisano oduvijek i da smo se toga pridržavali, do ovoga ne bi došlo", rekao je Trut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maske će biti obavezne u svim zatvorenim prostorima

Na pitanje što s maskama, kazao je: "Razgovaramo o tome da maske uvedemo u sve zatvorene prostore. Kao što smo uveli u javni prijevoz i to se pokazalo dobrim. Svi moramo biti svjesni da se sami moramo kontrolirati i biti ti koji se pridržavamo mjera. Nema kontrole koja može iskontrolirati 4,5 milijuna stanovnika u Hrvatskoj. Moramo biti svjesni da je to način kako se zaštititi od zaraze, kako ostati zdravi i kako zaštititi druge", rekao je Trut.

Izjavio je i kako će se Hrvati iz BiH moći vratiti kući bez samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo