JAHTE BJEŽE U SIGURNE LUKE / Odzvonilo ruskim oligarsima u Hrvatskoj: Na crnoj listi je njih najmanje 80, zamrzava im se imovina

Image
Foto: Potraga / RTL

Zamrzavanje imovine odvijat će se na način da će ga svaka imovinska institucija u Hrvatskoj provoditi unutar svoje nadležnosti

4.3.2022.
22:21
Potraga / RTL
VOYO logo

Dnevnik Nove TV od visokih izvora u Ministarstvu financija neslužbeno doznaje detalje zamrzavanja imovine ruskih oligarha u Hrvatskoj. Na crnoj listi oligarha u Hrvatskoj ih je najmanje 80.

Zamrzavanje imovine odvijat će se na način da će ga svaka imovinska institucija u Hrvatskoj provoditi unutar svoje nadležnosti. Primjerice, MUP će biti zadužen za vozila, lučke kapetanije za brodove, Burza za dionice, a još se odlučuje hoće li za račune biti nadležna FINA ili banke. Imovinu tako neće moći ni otuđiti ni prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji bi se mogli naći na toj listi neslužbeno se spominje jedan ruski oligarh i vile na Malom Lošinju, potom Šipovo, a pitanje je i što će biti s PPD-om i Đurom Đakovićem, jer je i u tim firmama ruski kapital.

Sankcijama se pridružila i Crna Gora

Jahtu Igora Sechina, predsjednika Uprave Rosnjefta, zaplijenili su Francuzi. Na Maldivima je pet superjahti ruskih bogataša ondje pronašlo spas od sankcija koje je uvela Amerika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesta na kojima oligarsi mogu spasiti svoju imovinu sve je manje, a europskim sankcijama pridružila se i Crna Gora, čija je luksuzna marina Porto Montenegro omiljeno odredište ruskih oligarha.

Koliko imovine ruski oligarsi imaju u Hrvatskoj, ne zna se. Zna se da su vlasnici vila u Dubrovniku i na Kvarneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo određena saznanja, ali o njima ne možemo govoriti", rekao je državni tajnik Frano Matušić.

Inače, hrvatska je vlada osnovala posebnu skupinu čiji je zadatak češljanje računa, vila i jahti povezanih s osobama koje su stigle na međunarodnu crnu listu, javlja Potraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objave ovog teksta reagirali su iz ENNA grupe, a njihov ispravak možete pročitati OVDJE.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo