'SVE ĆEMO PREKONTROLIRATI' / Most je uspio, Hrvati će ići na referendum? Raspudić objavio da su prikupili dovoljan broj potpisa: 'Priča je završena'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Priča je završena, ali znajući povijest krađe referenduma u Hrvatskoj, apeliramo na naše volontere da čuvaju potpisne list', kazao je Raspudić i najavio kako će u srijedu objaviti potpuni broj

19.12.2021.
12:06
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Mosta Nino Raspudić gostovao je u emisiji N1 televizije "Točka na tjedan". Komentirao je aktualna zbivanja u Hrvatskoj te se tako na početku osvrnuo na otkazivanje posjete predsjednika RH Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini.

"Ne znam, sad bi trebali uvesti i verbalni delikt da državnici moraju paziti što će reći i da se mogu slobodno kretati Europom", kazao je za N1, dodajući kako ne može spekulirati o tome jer nema izravan uvid u situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bošnjacima smeta Milanovićeva komunikacija'

“Meni je mučno govoriti o tim stvarima na taj način i licitirati s takvim tragedijama. Treba pitati pravne stručnjake koji se bave genocidom”, rekao je Raspudić komentirajući predsjednikovu izjavu o genocidu. Dodao je kako Bošnjacima smeta Milanovićeva komunikacija i borba za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Image
'NE BI MU BILO LIJEPO...' /

Otkriveno zašto je Milanović hitno otkazao posjet BiH: SOA mu je dala te informacije na stol, ali odluka je bila njegova

Image
'NE BI MU BILO LIJEPO...' /

Otkriveno zašto je Milanović hitno otkazao posjet BiH: SOA mu je dala te informacije na stol, ali odluka je bila njegova

“Stojim na strani istine, pravde i hrvatskog Ustava koji je jasan o tome što je Daytonski sporazum i o temelju Ustava BiH koji govori o tri konstitutivna naroda. Problem HDZ-a je taj što oni neće prijeći liniju konkretne političke potpore gdje bi Andrej Plenković dobio neki minusić u Bruxsellesu. Bijedno je da Hrvatska nije mogla staviti to u dokument, to pokazuje da Plenković nema nikakvu težinu u EU-u. Vidjeli smo na primjeru Milanovićeva veta da Hrvatska nije dobila sankcije, nisu nas napali NATO zrakoplovi, nego se stvar promijenila i on je onda potpisao. Hrvatska se treba početi ponašati kao punopravna članica i početi stavljati veta na sve dokumente koji izbjegavaju spomenuti konstitutivnost”, zaključio je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Most je prikupio dovoljan broj potpisa'

Govorio je potom o referendumskoj inicijativi Mosta. Raspudić je otkrio da su uspjeli skupiti sve potrebne potpise.

“Priča je završena, ali znajući povijest krađe referenduma u Hrvatskoj, apeliramo na naše volontere da čuvaju potpisne liste. U srijedu ćemo objaviti potpuni broj”, rekao je, a na opasku da treba računati da će biti i nevažećih potpisa rekao je da je "to je faktor Lovre Kuščevića". Dodao je da će sami prekontrolirati popise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Broj potrebnih potpisa i vrijeme je u Hrvatskoj bez presedana. Taj broj je ogroman i on je tako napravljen da bi se onemogućio referendum. Ali dobro, znali smo to i ušli smo u to. Dobar dio građana je prepoznao ove mučke napade na nas koji su dolazili iz medija, od strane vladajućih, od saborske oporbe. Od Keleminca do Pupovca. Čini se da su ljudi to prepoznali”, poručio je.

'Struka je degradirana prvi dan'

"Struka je degradirana prvi dan, kad su pjevačice, glumci, i ostali počeli govoriti o cijepljenju", rekao je Raspudić govoreći o Stožeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan koliko je Mostu pomogao predsjednik Milanović rekao je da je "mogao izaći i potpisati".

Osvrnuo se i na prosvjede protiv covid potvrda. Kazao je da to nisu bili antivakserski prosvjedi te da je na njih išao s prijateljem koji je dva puta cijepljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je bilo 50 tisuća ljudi, ako je bilo 50 mladića koji glumataju paravojnu formaciju i ako se jedan dočepao mikrofona pa preporučivao lijekove, to je loša organizacija. Političari i mediji su trebali sjesti i razmisliti što je okupilo te ljude. 'Ajmo govoriti o 50 tisuća ljudi, a ne o tih par marginalaca. Mi nismo organizirali nijedan prosvjed, ali u situaciji gdje su u fokus došle covid potvrde koje su neučinkovite i opasne, naša dužnost kao narodnih zastupnika je bila sići među ljude i saslušati ih”, zaključio je Raspudić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo